Польські протестувальники розблокували пункт пропуску «Ягодин - Дорогуськ»

14:46 11 грудня 2023 р.

Фото до новини

Блокада польськими перевізниками пункту пропуску "Ягодин - Дорогуськ" на українсько-польському кордоні завершилась.

За інформацією, отриманою від Прикордонної варти Республіки Польща сьогодні о 14:00 (за київським часом) завершилася акція протесту польських перевізників перед пунктом пропуску «Дорогуськ – Ягодин».

Про це повідомив віцепрем’єр з відновлення - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, пише DailyLviv.com.

Завтра мають розблокувати ще один КПП, післязавтра - ще один.

Оформлення та пропуск через кордон вантажних транспортних засобів в обох напрямках здійснюється у звичайному режимі.

До блокади через цей напрямок впродовж доби кордон перетинало 1200-1300 вантажівок. Тоді як під час акції протесту за добу на в'їзд в Україну оформляли 100-130  вантажних автомобілів, на виїзд – близько 30.

Нагадаємо, що з 6 листопада на польському боці прикордоння група проросійськи налаштованих польських перевізників розпочала блокування вантажних перевезень з Польщі в Україну. Уже 20 днів ані Брюссель, ані Варшава, ані Київ не можуть нічого вдіяти зі страйкарями-саботажниками, які підривають економічну співпрацю Польщі і України, ЄС і України. Патова ситуація на кордоні загрожує також безпеці України, а відтак і Польщі. Частина українських водіїв вантажівок почала переїжджати кордон у Словаччині.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів