Половина військовослужбовців РФ, які вторглися в Україну, були вбиті або поранені

14:49 28 липня 2022 р.

Фото до новини

Адміністрація Байдена повідомила американським законодавцям, що російські втрати в Україні значно перевищують попередні оцінки.

Про це повідомила The New York Times, інформує Dailylviv.com.

Законодавець, який нещодавно відвідав Україну, підтвердив у середу, що нова оцінка з’явилася на брифінгу Державного департаменту, Міністерства оборони, Об’єднаного комітету начальників штабів і Офісу директора національної розвідки. Раніше того ж дня репортер CNN опублікував цю оцінку в Twitter і повідомив, що вона була опублікована на секретному брифінгу в Палаті представників.

Офіційні особи США заявили, що оцінки втрат серед військових з обох сторін є дуже спекулятивними. Вони часто вказують діапазони, а не конкретні цифри, хоча лише минулого тижня директор ЦРУ підрахував, що 60 000 російських солдатів було вбито або поранено . За деякими оцінками, кількість жертв сягає 80 000 осіб .

Якщо поточна оцінка адміністрації Байдена точна, це приголомшливі втрати. Чисельність російських сил в Україні навесні коливалася до 150 000 осіб, тобто приблизно половина могла вийти з ладу.

Представники Пентагону заявили, що втрата лише 10 відсотків військової сили, включаючи вбитих і поранених, робить підрозділ нездатним виконувати бойові завдання. Такі втрати також позначаються на моральному стані і згуртованості військової частини.

Усю війну Україна і Росія приховували кількість своїх втрат. Обидві сторони зацікавлені в заниженні інформації про втрати на полі бою: Росія, щоб зберегти свій внутрішній наратив успіху, а Україна, щоб зберегти моральний дух. З огляду на те, що запеклі бої тривали місяцями, кількість загиблих і поранених військовослужбовців зростає, але оцінка адміністрації Байдена показує, наскільки великі втрати могли бути з боку Росії.

Нещодавно старший радник президента України Володимира Зеленського заявив, що втрати українських військових зараз становлять від 100 до 200 осіб на день.

Понад 7000 російських смертей на війні – це більше, ніж кількість американських військових, убитих за 20 років в Іраку й Афганістані разом узятих. Росія дала набагато менші дані, заявивши 25 березня , що 1351 її військовий був убитий . І того місяця пан Зеленський сказав, що було вбито приблизно 1300 українських військових.

У травні Україна заявила, що з початку вторгнення в лютому було вбито 30 000 російських солдатів, цю цифру неможливо незалежно перевірити. У квітні британська розвідка оцінила приблизні втрати Росії вдвічі менші.

У своєму нічному зверненні у вівторок Володимир Зеленський зробив нову заяву, заявивши, що з початку війни було вбито майже 40 000 російських солдатів, ще десятки тисяч отримали поранення. Ця заява в широкому сенсі збігається з оцінкою США про загальну кількість втрат росіян приблизно в 75 000 осіб.

Зеленський повідомив, скільки українських військових щодня гине на війні і скільки зазнає поранень

В Україні створять Національне військове меморіальне кладовище

Вбити Зеленського і уряд України - місія групи Вагнера, яку розшукують у Києві

Встановили особи 9 російських катів, що влаштували підвал смерті на Чернігівщині

За кілька днів інтервенції в Україну знищать стільки російських військових як за дві чеченські війни

На Донбасі загинув російський генерал Кутузов

Під Харковом ліквідовано генерал-майора російської армії

Безславно загинув генерал-майор армії РФ

Знищено елітну групу кадирівців, які планували вбити Президента України

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів