Перший в Україні мобільний ЦНАП обслуговуватиме на Львівщині чотири громади: які саме

19:10 22 червня 2022 р.

Фото до новини

Сьогодні, 22 червня, під будівлею Львівської обласної військової адміністрації протестували машину, яка слугуватиме центром надання адміністративних послуг для мешканців кількох громад області.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Мобільний ЦНАП допомагатиме громадам надавати якісні адміністративні та соціальні послуги мешканцям та внутрішньо переміщеним особам. Для його ефективного функціонування об’єдналися чотири громади Львівської області: Новояворівська, Яворівська, Судововишнянська територіальні громади та Івано-Франківська сільська рада. 

Як повідомили в управлінні з питань цифрового розвитку Львівської ОВА, в рамках цієї партнерської ініціативи, на основі договору про міжмуніципальне співробітництво, понад 141 тисяча осіб, що проживають на території громад та понад 11 тисяч зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб, зможуть отримати якісні послуги для покращення свого добробуту та сталого розвитку територій. 

«Машина обладнана також спеціальною автоматизованою системою, яка допомагатиме маломобільним групам населення з легкістю потрапляти всередину. Завдяки міжмуніципальному співробітництву мешканці чотирьох громад Львівщини зможуть легко та просто отримати якісні послуги не виїжджаючи за межі громад. Ми вкотре доказуємо, що саме послуги мають іти до людей, а не люди за послугами», - сказав заступник начальник Львівської ОВА Олександр Кулепін.

Координатор проєкту «Посилення стійкості громад - фаза II» Ігор Назар зазначив, що упродовж лютого-травня цього року у межах проєкту ЦНАПам області передали понад пів сотні планшетів, 4 комплекти обладнання для електронних черг, по одному комплекту обладнання для видачі водійських посвідчень і для оформлення паспортів громадянина України та інше спеціалізоване технічне обладнання.

Довідка

Мобільний ЦНАП надали в рамках кластерної ініціативи «Покращення доступу вразливих груп населення у віддалених поселеннях до якісних адміністративних послуг», у межах проєкту «Посилення стійкості громад - фаза II», що реалізується Програмою розвитку ООН в Україні / UNDP Ukraine у Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській та Рівненській областях за фінансової підтримки уряду Великої Британії через Посольство Великої Британії в Україні.

Три ЦНАПи Львівської МТГ дуже сподобалися таємним відвідувачам

Комплексна послуга для іноземців, із впорядкування фасадів: у ЦНАП та офісах Львова запровадять нові сервіси

Транспортний засіб можна зареєструвати у Центрах надання адмініпослуг Львова

ЦНАПи Львова запровадять безконтактну видачу документів за паролем

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів