На Львівщині перевірили укриття закладів освіти: скільки порушень

14:26 12 червня 2023 р.

Фото до новини

Загалом перевірили 975 об’єктів.

Про це повідомила пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Представники ДСНС та поліції Львівщини обстежили об’єкти закладів освіти області, що можуть використовувати як укриття у разі небезпеки.

У результаті перевірок на 146 об’єктах зафіксували порушення. Найбільше у Дрогобицькому, Самбірському та Стрийському районах. Найменше порушень на Золочівщині та Яворівщині.

 Основні причини непридатності:

  1. незадовільний аварійний стан;
  2. незадовільний санітарний стан;
  3. об’єкт не відповідає технічним вимогам (порушена гідроізоляція, занизька висота стелі, погане освітлення тощо);
  4. об’єкт затоплений.

Близько 30 об’єктів були зачиненими на момент перевірки. В поодиноких випадках об’єкти були помилково обліковані, тобто по факту відсутні.

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький розпорядився, громади у найкоротші терміни привели ці укриття до ладу, щоб навчальний рік в області розпочався в очному форматі – з дотриманням всіх безпекових вимог.

«Голови громад, у яких виявили укриття в неналежному стані, мають рівно місяць, щоб впорядкувати їх. Відповідне розпорядження дав сьогодні. Контролюватиму його виконання особисто. Новий навчальний рік учні Львівщини мають почати в очному форматі, адже лише так освітній процес відбуватиметься повноцінно. Але це можливо лише за умови, що укриття в навчальних закладах будуть відповідати всім вимогам безпеки. Я неодноразово наголошував на цьому людям, які несуть за це відповідальність у громадах. Дякую всім, хто усвідомлює важливість цього питання без нагадувань», – наголосив начальник Львівської ОВА Максим Козицький. 

Фонд захисних споруд Львівщини, відповідно до даних у реєстрах, становить 7901 об’єкт. Їх поділяють на три категорії за формою власності: державна, комунальна та приватна. За чинним законодавством, утримання захисних споруд цивільного захисту у готовності до використання за призначенням здійснюють їхні власники, користувачі, юридичні особи, на балансі яких вони перебувають.

Якщо ви живете у Львівській області і знаєте про укриття в закладах освіти, які є в неналежному стані або до них нема доступу, телефонуйте на Гарячу лінію області:112 або ж у поліцію. 

На Львівщині перевірили стан 8 тисяч укриттів: результати

За зачинені двері в укриття поліція Києва затримала чотирьох осіб

Укриття не відкрили, люди стукали і в той момент прилетіло: у Києві загинули містяни (відео)

У Львові вже надійшло 65 скарг на стан і роботу укриттів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів