За зачинені двері в укриття поліція Києва затримала чотирьох осіб

07:57 3 червня 2023 р.

Фото до новини

Фігурантам інкримінують службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки та залишення у небезпеці, що спричинило смерть осіб.

Про це повідомила Національна поліція, пише Dailylviv.com.

Поліцейські опитали очевидців, потерпілих та персонал медустанови. На місці події слідчі вилучили службову документацію, а також відшукали ключі, якими можна було відчинити укриття з обох сторін. У подальшому правоохоронці зайшли до бомбосховища та переконались, що вхідні двері й справді були зачинені.

У ході досудового розслідування у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України слідчі затримали чотирьох осіб: першу заступницю Деснянської районної державної адміністрації, директора лікарні, заступника директора з технічних питань та охоронця медзакладу. 

Київські слідчі за погодженням з Деснянською окружною прокуратурою повідомили усім чотирьом затриманим підозру у вчиненні кримінальних правопорушень. Першу заступницю голови Деснянської районної державної адміністрації, директора лікарні та його заступника з технічних питань поліцейські обґрунтовано підозрюють у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України – службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки. А охоронцю лікарні повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 135 Кримінального кодексу України - залишення у небезпеці, що спричинило смерть особи або інші тяжкі наслідки.

Злочин держави-терориста Служба безпеки України розслідує за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України - порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством. Тривають досудові розслідування.

Нагадаємо, слідчі поліції Києва задокументували факт недопуску мешканців в укриття, внаслідок чого під час обстрілу столиці загинули троє людей, серед яких 9-річна дитина.

Укриття не відкрили, люди стукали і в той момент прилетіло: у Києві загинули містяни (відео)

Громадян просять повідомляти поліції про закриті під час повітряної тривоги укриття

У Львові вже надійшло 65 скарг на стан і роботу укриттів

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів