У Львові вже надійшло 65 скарг на стан і роботу укриттів

17:42 2 червня 2023 р.

Фото до новини

Після трагедії зі загибеллю людей у Києві, у Львові за дорученням міського голови знову перевірили укриття. За останню добу на «Гарячу лінію» міста надійшло 65 звернень щодо доступності та стану сховищ.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Більшість звернень містян стосувалися тих укриттів, що розміщені в багатоповерхівках. Найчастіше мешканці скаржились на відсутність вказівників та контактів особи, що має ключі до укриття. Або ж поганий стан самого укриття – відсутність світла, наявність сміття чи незадовільний стан сходів.

«По всіх проблемних точках повторно проходитиме міська чи районна комісії. Частину зауважень уже вдалось вирішити: десь замінили лампочки, доставили вказівник тощо. До понеділка речі, які не потребують великих фінансових навантажень, мають виправити і прозвітувати.

Але є і глобальні питання, наприклад, щодо шкільних укриттів та їх доступності на час літніх канікул. Це управлінське рішення, яке потребує більше часу. Поки завершується навчання та табори, маємо все добре продумати та відпрацювати механізм», – розповів перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Андрій Москаленко також пояснив, що у міськраді окремо нагадують усім керівникам комунальних та приватних установ щодо персональної відповідальності, якщо укриття не є доступним для мешканців під час повітряної тривоги.

Громадян просять повідомляти поліції про закриті під час повітряної тривоги укриття

Садовий закликав львів'ян на толоку: перевірити стан сховищ та їхню роботу

Укриття не відкрили, люди стукали і в той момент прилетіло: у Києві загинули містяни (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів