Mercedes, який перевозив діаманти в Греції, поїхав зі Львова на фронт

15:13 3 серпня 2022 р.

Фото до новини

Сьогодні, 3 серпня, під Львівською обласною військовою адміністрацією відбулася урочиста передача п’яти автомобілів, які відправлять на передову для українських воїнів у межах ініціативи начальника Львівської ОВА Максима Козицького «1000 автомобілів свободи».

Автомобілі закупили за рахунок коштів, які надали партнери, донори, небайдужі люди, зокрема компанії Львівобленерго та Nerdysoft.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Як повідомив заступник начальника Львівської ОВА Олександр Кулепін, усі автомобілі укомплектували бронежилетами, аптечками та продуктовими наборами.

«Ми передаємо також для 80-ї десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ аптечки натівського зразка на суму понад 25 тисяч доларів США. Одна з сьогоднішніх машин марки Mercedes до цього перевозила діаманти в Греції і є повністю броньованою. Мені надзвичайно приємно, що цей проєкт залучає все більшу кількість меценатів, зокрема із-за кордону. Переможемо»! – Наголосив Олександр Кулепін.

Власник компанії NerdySoft Максим Лецюк, який є одним із партнерів проєкту, розповів, як саме компанія долучилася до передачі та укомплектування авто.

«До закупівлі автомобілів та аптечок долучилася не лише наша компанія, але й наші партнери зі США, які також допомагають нам боротися з противником», – сказав Максим Лецюк.

Голова правління Львівобленерго Володимир Матвіїшин зазначив, що значна кількість працівників компанії захищають Україну на передовій.

«Ми з перших днів допомагаємо армії, адже зокрема з нашого підприємства мобілізовано близько 150 працівників, які стоять на захисті країни. Я більш ніж впевнений, що ці автомобілі опиняться у правильних руках та наблизять нашу перемогу над ворогом», – зазначив Володимир Матвіїшин.

Керівник Львівського оборонного кластера Дмитро Шульмейстер розказав, що кожна автівка укомплектована бронежилетами від ЛОКу, а також анонсував нові проєкти з бронювання.

«Кожну автівку, яку передають у межах проєкту «1000 автомобілів свободи», ми укомплектовуємо п'ятьма бронежилетами. Також у нас є нова ініціатива, а саме проєкт бронювання автівок, які їхатимуть на передову. Наступного тижня перше броньоване авто буде готовим. Також ми плануємо бронювати медичні автомобілі для кращого захисту під час евакуації наших поранених воїнів з гарячих точок лінії фронту», – поділився Дмитро Шульмейстер.

Він також додав, що ЛОК активно долучається до передачі бронежилетів для добровольчих формувань. Зокрема сьогодні передадуть 100 бронежилетів на Червоноградську ОТГ, а завтра сотню бронежилетів отримає Золочівська ОТГ.

600 конфіскованих автомобілів передадуть ЗСУ. Це зроблять також Ощадбанк та ПриватБанк

У Львові безкоштовно відремонтували 35 автівок для військових і волонтерів

600 конфіскованих автомобілів передадуть ЗСУ. Це зроблять також Ощадбанк та ПриватБанк

На Львівщину прибуло 30 позашляховиків, які поїдуть на передову: ціна авто

Автомобіль злодіїв віддали у користування ЗСУ: суд на Львівщині

У Львові забиратимуть автомобілі у п'яних водіїв

На Львівщині 42 транспортних засоби передадуть на потреби ЗСУ

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів