Львів без дерев-убивць: під час буревіїв падатиме одне, а не сотня

13:09 8 серпня 2021 р.

Фото до новини

Після обов'язкового аварійного обстеження всіх дерев у Львові вони стануть безпечними, якщо зробити з ними кілька дій.

Львів'янин Василь Лозовий зареєстрував електронну петицію до Львівської міської ради, у якій просить запровадити обстеження всіх дерев у Львові і пропонує кілька способів догляду за ними. Dailylviv.com подає текст цієї петиції у скороченому варіанті.

"Обстежити кожне дерево на території всього міста на предмет аварійності та вжити заходів. Звичайні звернення через платформу гарячої лінії нічого не дають. Я прошу: від імені ЛМР відправити вимогу до кожної районної адміністрації провести обстеження кожного дерева, яке росте на території всього міста Львова. Дерева, які потребують формування, треба належним чином сформувати: прибрати максимально велику кількість гілок.

А з тими деревами, які потребують ліквідації, провести експеримент: залишити лише стовбур заввишки 3-4 метри. Як показує практика, з 4-метрового стовбура дерево може далі існувати, але не становитиме загрозу. Після обрізання великих гілок здорові дерева також не становитимуть загрози, бо навіть сильний вітер не зможе повалити стовбур, який має мінімум гілок. 

Такі роботи потрібно проводити регулярно. Якраз через відсутність таких робіт дерева і падають. Якби це робили регулярно, то на все місто могло б впасти 1-2 дерева, а не одна-дві сотні. 

У кожному районі ЛМР має отримати звіт: скільки дерев сформовано і скільки ліквідовано. Відповідь від районих адміністрацій, що такі роботи проводяться регулярно, прошу вважати такою, яка не відповідає дійсності". 

Нагадаємо, що торік ЛМР повідомляла, що у Львові триває інвентаризація дерев з допомогою геоінформаційної системи управління зеленими насадженнями Inspectree. З допомогою цього сервісу мешканці можуть оглянути стан дерев, їх розташування та вид. Це був пілотний проект у Сихівському районі. Востаннє про нього згадали на сайті ЛМР у вересні 2020 року.

У Львові попрощались з дівчиною, яка загинула у Стрийському парку внаслідок буревію (відео)

Загибель пари у Стрийському парку: на місці трагедії залишився букет

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів