Ліквідований під Бердянськом Цоков був найвищим російським генералом, якого вбили в Україні

22:53 11 липня 2023 р.

Фото до новини

Повідомлення про смерть високопоставленого російського командувача генерал-лейтенанта Олега Цокова в Україні позбавить Росію одного з найдосвідченіших генералів.

Цоков також буде найвищим російським генералом, якого вбили в Україні, інформує CNN, пише Dailylviv.com.

Українські чиновники заявили, що Цоков загинув унаслідок ракетного обстрілу російського штабу в окупованому Бердянську. CNN не вдалося підтвердити його смерть.

Однак російський Telegram-канал «Військовий інформер» написав:

«Внаслідок удару британськими крилатими ракетами Storm Shadow по резервному командному пункту 58-ї армії під Бердянськом загинув заступник командувача військами Південного військового округу генерал-лейтенант Олег Цоков». 

На «Військовий інформатор» підписано понад 600 тисяч осіб. 

Південний військовий округ брав активну участь у вторгненні з моменту його початку в лютому 2022 року. Південний є одним із чотирьох сухопутних округів, в які організовані збройні сили Росії.

Серед постійних потрясінь у російській командній структурі Цоков продовжував просуватися по службі. Указом президента в лютому йому надано звання генерал-лейтенанта.

Він залишився в збройних силах, попри повідомлення російських військових блогерів про його поранення у вересні минулого року в районі Сватового у Харкові. На той момент він, здається, був командувачем 20-ї гвардійської армії, нещодавно отримавши підвищення з командування 144-ї мотострілецької дивізії.

Російські військові блогери повідомили, що він проходив лікування в лікарні Санкт-Петербурга.

51-річний Цоков, здається, був висхідною зіркою російської армії. У 2021 році він виступив на церемонії в Кремлі за участі президента Володимира Путіна для військових курсантів.

Подякувавши Путіну за стимулювання модернізації російської армії, Цоков сказав: «Для нас професія офіцера — це не просто служба. Це покликання і сенс усього життя, готовність пожертвувати життям за нашу велику батьківщину».

Незалежні аналітики та власні підрахунки CNN показують, що Росія втратила близько 10 генералів у боях з початку вторгнення.

У РФ звільнили генерала, який командував окупацією Маріуполя

На Донбасі загинув російський генерал Кутузов

ЗСУ ліквідували російського командувача округу

Український снайпер знищив російського генерала

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів