Вибух у Луганську пов'язують з першим прильотом далекобійної ракети Storm Shadow

11:14 13 травня 2023 р.

Фото до новини

Пошкоджень у Луганську зазнала академія внутрішніх справ, де з 2015 року розташовувалися військові РФ.

Про це пишуть російські ЗМІ, інформує Dailylviv.com.

Зараз там можуть бути поранені й загиблі. Крім того, росіяни вже голосять про те, що прилетіло туди не що інше, як далекобійна ракета Storm Shadow

ЗСУ застосували під час обстрілу Луганська 12 травня ракети англо-французького виробництва Storm Shadow та одну ракету ADM-160B MALD виробництва США, повідомляє представництво так званої самопроголошеної ЛНР.

Нагадаємо, що після отримання від британських партнерів далекобійної ракети Storm Shadow ЗСУ можуть уразити будь-який обʼєкт на окупованих територіях. 

Про те, що Луганськ атакувала ця ракета, офіційного підтвердження від ЗСУ немає.

Storm Shadow – це крилата ракета великої дальності, розроблена спільно Великою Британією і Францією. Зазвичай її запускають з повітря. 

З дальністю стрільби понад 250 км, або 155 миль, вона лише трохи поступається 185-мильній американській армійській системі класу "земля-земля" (ATACMS).

За даними ЗМІ, Велика Британія отримала запевнення від українського уряду, що ці ракети будуть використовуватися лише в межах суверенної території України, а не у бік Росії.

«Будь-який російський танк і російський солдат на українській території тепер може бути успішно знешкоджений», ― так на британському телеканалі Sky News прокоментували передання Україні далекобійних ракет Storm Shadow. Відставний віце-маршал військової авіації Британії Шон Белл зазначив, що на британських складах є понад 900 таких ракет. Частину з них планують модернізувати, адже моделі вже 25 років. Однак очевидно, що оновлять не всі ― і частина стане дуже в нагоді українцям у їхній протидії російському вторгненню.

Тепер уперше від початку повномасштабного вторгнення ЗСУ мають можливість влучити в будь-яку ціль ― від Керченського мосту до найдальших куточків тимчасово окупованих Донеччини й Луганщини, зазначає телеканал.

Storm Shadows: усі російські військові позиції зараз уразливі, в тому числі - Керченський міст, - радник США

У генпрокуратурі окупованого Луганська пролунав вибух: генпрокурор загинув, - ЗМІ

Україна одержала новітні британські ракети з лазерним наведенням Brimstone 2 (відео)

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів