Росія перекидає ракети з Санкт-Петербургу в Україну

15:48 18 вересня 2022 р.

Фото до новини

Супутникові знімки, отримані телекомпанією Фінляндії Yle, показують, що Росія перекидає зенітні ракети з Санкт-Петербургу в Україну.

Про це інформує Yle, пише Dailylviv.com.

Супутникові зображення свідчать про те, що Росія переміщує велику кількість зенітних ракет в бік України, в тому числі з Санкт-Петербургу, одного з найважливіших районів для російської протиповітряної оборони.

Супутникові зображення показують, що мобільні вогневі платформи та ракети зникли влітку з бази в районі Зеленогорська (Терійокі) на Карельському перешийку, на північний захід від Санкт-Петербурга, зокрема.

Про передачу обладнання раніше публічно не повідомляли ні в Росії, ні в західних країнах.

Санкт-Петербург — друге за значенням місто Росії — довгий час оточений захисним кільцем з 14 зенітно-ракетних баз. Зараз кілька з них стоять порожніми.

«Згідно зі знімками, чотири зенітні бази були звільнені від обладнання», — сказав Yle військовий експерт майор у відставці Марко Еклунд.

Еклунд, який спостерігав за російськими збройними силами більше 20 років, проаналізував супутникові зображення на прохання Yle.

Крім повністю спорожнених баз, влітку зенітно-ракетну техніку було переміщено з інших баз навколо Санкт-Петербургу, швидше за все, в бік України.

За словами Еклунда, передача техніки навряд чи суттєво послабила протиповітряну оборону Санкт-Петербургу, оскільки вилучене озброєння є його найстарішим, тому воно більше не може знадобитися Росії для оборонних цілей.

У війні в Україні навіть старі зенітні ракети все ще мають застосування, оскільки Росії бракує сучасної високоточної зброї.

Від російських ударів за добу постраждала інфраструктура понад 30 населених пунктів

Залишили інструменти для тортур: на Харківщині знайдено 10 російських катівень, - Президент

Кремль воює в Україні за шпаргалками 1939-го року: помилка путіна

Львівські десантники розбили дві російські батальйонно-тактичні групи. Подробиці операції

Росіяни затопили 9 вагонів щоб збудувати переправу через Дніпро для відступу

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів