Лікарям - 24 години на виселення: приміщення стоматполіклініки у Львові Садовий передає ЗСУ

21:04 1 вересня 2022 р.

Фото до новини

Приміщення Третьої міської комунальної стоматологічної поліклініки Львова міська влада хоче передати військовим.

Про це сьогодні, 1 вересня, повідомив керівник цього лікувального закладу Олександр Бурій, пише Dailylviv.com.

"Знищити медичий заклад, прикриваючись війною. Так діє міський голова Львова Андрій Садовий", - резюмував лікар.

Як розповів Олександр Бурій, вранці в третю стоматполіклініку міста Львова прийшли військові, зокрема генерал Артур Горбенко (125 бригада тероборони) і представники міської ради. Виявляється, міський голова Львова вирішив передати приміщення стоматологічної поліклініки на потреби ЗСУ. Рішення має бути ухвалене на виконкомі, але огляд відбувається вже зараз. У разі якщо виконком прийме це рішення, лікарям дають 24 години на виселення. 

"Я військовий, майор медичної служби. Два роки на передовій. Хочу запитати в Садового: «Ви серйозно? Приміщення поліклініки з маленькими стоматологічними кабінетами (від 10 до 14 метрів квадратних), облаштованими стоматологічними установками, з підвалами з компресорами – на потреби ЗСУ? Поруч з поліклінікою – багатоповерхівки (одна з них взагалі примикає до приміщення медичної установи)  і дитячий майданчик. Ось тут ви збираєтесь розміщувати військовий об’єкт? Серед цивільного населення і дитячих майданчиків?" - емоційно запитує Олександр Бурій.

Він вважає, що прикриваючись війною, міська влада знищує цей медичний заклад.

"Справа про збереження медичної установи перебуває в судах і, не маючи можливості зараз виграти суд, Андрій Садовий не вигадав нічого кращого, ніж скористатися військовим станом і знищити діючий спеціалізований медичний заклад", - пояснює лікар.

Він вважає, що військових підставляють і теробороні та й іншим військовим підрозділам це приміщення абсолютно ні до чого: воно  не пристосоване для потреб армії. Демонтаж усього обладнання, підвалів з компресорами – це довга історія. 

За словами Бурія, в місті є безліч приміщень, які пустують і адаптовані до розміщення військових. 

"Реформа стоматології та косметології, яку анонсував Садовий і задля чого пару днів тому створив спеціальну робочу групу, до якої не увійшли профільні спеціалісти  – це воно? Молодці. Ваші реформаторські стоматологічні здібності вже відомі. Саме ви понапризначали керівниками некомерційних підприємств (колишніх стоматологічних поліклінік) негідників. Один з керівників некомерційного підприємства "4 стоматологічна поліклініка міста Львова» відмазував від мобілізації ухилянтів, його схопили на гарячому. Керівник некомерційного підприємства «1 стомат. поліклініка міста Львова» теж засуджений на півтора року", - нагадує Олександр Бурій.

Як наголошує Олександр Бурій, поліклініка працює.

"Попри невиплату заробітної плати, попри судові справи. В час ковіду, і в час війни, коли приватні стоматологічні кабінети масово закривалися, ми працювали і надавали допомогу. Зараз в нас лікуються ті самі військові, учасники АТО та переселенці. Створено пункт надання медичної допомоги у разі ракетних та авіаударів  цивільному населенню, сформовано сім мобільних бригад. Ми єдиний стоматологічний заклад, який виконує військово-медичну доктрину (910-та постанова Кабміну). 

Те, що зараз робить Садовий – це провокація. Ми кожен зараз на своєму місці намагаємося наблизити перемогу", - наголосив керівник медустанови.

Профспілка Третьої стоматполіклініки Львова повідомила про диверсію

Львівську міськраду пікетували торговці й стоматологи (відео)

Львівська міськрада приєднала третю стоматологічну поліклініку до четвертої

Львівська міськрада продовжила програму стоматологічної допомоги дітям і пільговикам

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів