Львівську міськраду пікетували торговці й стоматологи (відео)

12:30 6 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Західна інформаційна корпорація

Перші з них вимагали у четвер припинити рекет і свавілля адміністрації ринків, а працівники 3-ї та 4-ї комунальних стоматологічних поліклінік виступили проти керівника управління охорони здоров’я ЛМР.


Відео: Західна інформаційна корпорація

Зокрема, у пікеті взяли участь підприємці ринків «Привокзальний», «Торпедо», ТзОВ «Підприємці Торпедо», Краківського ринку. Організатори кажуть, що були і підприємці з ринку «Південний». Торговці вийшли з плакатами: «Всі ринки Львова – у комунальну власність!», «Гроші в казну міста, а не в кишеню посередника!», «Павлюк, як прокуратор – рук не вмиєш!».

Працівники комунальних стоматполіклінік тримали плакати з написами: «Зуб – корупціонер!», «Зуб, віддай квартиру бідним!».

Уповноважений представник Львівської обласної асоціації вільних профспілок Оксана Козлова зачитала звернення підприємців до Львівської міськради:

«Майдан триває! На львівських ринках панує кримінал. Усе кришують міліція та прокуратура. Сотні відкритих за заявами підприємців кримінальних справ покрились пилюкою десятиріч у дорогих у прямому і переносному значенні прокурорських і міліцейських кабінетах.

А що самі підприємці? Спочатку з нас зібрали кошти на будівництво торгових приміщень для нас. Потім усі можливі ТзОВ оголосили своїми і зобов’язали нас орендувати наші ж приміщення. Далі почала рости оренда – апетити ставали все більші і більші. Часто сплату оренди почали вимагати на кілька років наперед структури, що не мають жодного документального підтвердження і прав на землю львівської громади. Так більше бути не може!!».

Відтак Оксана Козлова оголосила вимоги підприємців до міської влади:

«Ми вимагаємо аудиту всіх сплачених підприємцями львівських ринків коштів за останні декілька років до міського бюджету. У подальшому повної прозорості використання сплачених підприємцями коштів до міського бюджету.

Створення робочих груп з представників підприємців кожного ринку, представників Львівської міськради та правоохоронних органів для вирішення нагальних питань по ринках. Якщо не існує чинного договору про оренду землі, то куди ідуть сплачені підприємцями кошти, адже у бюджет законним способом вони потрапити не можуть?! 

Ринки мають стати або комунальними або управлятися колективними підприємствами і працювати на користь львівської громади-власника. Ринки мають стати справжніми ринками відповідно до вимог закону.

Адміністрації, єдина функція яких рекет, побори, збір ніким не облікованих зарплат самим собі, мають стати дореволюційним минулим вже сьогодні. Будь-яка конфліктна ситуація на ринках Львова має вирішуватися за участі підприємницьких профспілок, не підконтрольних адміністраціям ринків. Досить красти сплачені нами гроші у громади міста!».

Як пояснила лікар-стоматолог четвертої комунальної стоматологічної поліклініки Львова Оксана Коліушко, працівники поліклініки виступають проти головного лікаря Галини Ляльки, «яка є диктатором, не має жодної поваги до колективу, а просто знущається».

«Ми щомісячно носимо данину їй в кишеню», – заявила лікар.

Вона також розповіла, що на зустріч з колективом поліклініки приїжджали головний медик Львова Володимир Зуб та керівник департаменту гуманітарної політики ЛМР Олег Березюк. «Є запис, як пан Березюк сказав, що ми є хальоні чувіхи і чуваки, які б’ються за посади. Але ми боремося за правду, а не за посаду», – заявила лікар.

Окрім того, стоматологи виступили проти переведення державних стоматполіклінік на госпрозрахунок. «Це утопія – всі державні і комунальні стоматологічні поліклініки будуть закриті, люди будуть звільнятися. Це є нереально зараз», – переконана О.Коліушко.

Як повідомила лікар-стоматолог 3-ї комунальної стоматполіклініки Оксана Бісень, поліклініка «не підтримує міське керівництво охорони здоров’я, тому що воно діє проти колективу, підтримує людей, які хочуть підсидіти головного лікаря поліклініки і посадити на це місце своїх людей».

До пікетувальників вийшов міський голова Львова Андрій Садовий. Він пообіцяв створити комісію для вивчення конфліктних ситуації на ринках та в комунальних стоматполіклініках.

Мер також наголосив: «Треба негайно проводити в Україні позачергові вибори до місцевих органів влади та до Верховної Ради. Мають прийти депутати, яким громада буде довіряти. Тому що якщо довіри немає – нема що робити».

Про це повідомляє сьогодні, 6 березня, Західна інформаційна корпорація.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів