Кожен собака ЛКП Лев бачить вигульний майданчик-сенсорний сад лише три рази,- волонтерка (відео)

14:23 6 листопада 2021 р.

Фото до новини

Волонтери Львова вважають, що вигульний майданчик, який кілька місяців тому перетворили на сенсорний сад ЛКП Лев, не виконує свою функцію. Безпритульні тварини, яких прихищають в ЛКП лише на 21 день, бачать вигульний майданчик-сад не більше трьох разів.


Відео: Львівський пресклуб

Про це під час пресконференції у Львівському пресклубі на тему: "Пів мільйона на декоративні трави для собак. Куди витрачають гроші з громадського бюджету Львова?" повідомила волонтерка Олена Барабанова, пише Dailylviv.com.

За її словами, кожен мешканець Львова, має можливість підрахувати кількість тварин, які перебувають на території ЛКП «Лев», за допомогою систем відеонагляду, які встановлені на підприємстві. Станом на сьогодні їх там орієнтовно 67.

- Оскільки щодня за собаками закріплений лише один доглядальник, в обов‘язки якого входить також годівля тварин, прибирання вольєрів і т.д. та 8 годин на тиждень з собаками займається кінолог, в обов‘язки якого також входить фотографування тварин, ми можемо дійти висновку, що кожна з цих собак бачить майданчик для вигулювання, в ліпшому випадку, один раз на тиждень,- розповідає Олена Барабанова.

Згідно з протоколом, як наголошує волонерка, здорові стерилізовані собаки можуть перебувати в ЛКП «Лев» не більше 21 дня. З цього випливає, що кожна з собак побачить вигульний майданчик - сенсорний сад не більше трьох разів за час перебування в ЛКП «ЛЕВ».

Вона вважає, що розглядати варіанти сенсорних садів можна було би, хіба, за умови щоденних реабілітаційних занять з собаками.

- При цьому, я вважаю, що при влаштуванні сенсорного саду, слід раціонально розподіляти кошти. Бо висаджувати туї на собачих майданчиках, заздалегіть знаючи, що вони помруть від собачих міток, не логічно. Так само для мене є незрозумілим, як має працювати звуковий тринажер, враховуючи розташування майданчика «ГуляйПоле» на жвавій вул. Промисловій. Живопліт з туй, не зможе забезпечити поглинання шуму від інтенсивного руху авто, вантажівок та трамваїв. Рослини таких порід як: лаванда, базилік, чорнобривці і т.д не несуть за собою ніякого вливу на психо-емоційний стан тварини, відтак посадка зазначених рослин теж є зайвою витратою коштів на мій погляд",- переконана Олена  Барабанова.

Волонтерка наголошує, що кошти з громадського бюджету Львова доцільніше би було скерувати на першочергові потреби безпритульних тварин - стерилізацію, стаціонарне лікування, медичні препарати, спеціальне харчування, облаштування карантину для цуценят і т.д.

Нагадаємо, у Львовів на тренувально-вигульному майданчику «ГуляйПоле», що біля ЛКП«Лев» (міського стерилізаційного центру для безпритульних тварин – ред.), облаштували сенсорний сад. На його реалізацію було витрачено 30 тис грн. Зараз у Львові подано проєкт другої черги цього саду, який коштуватиме бюджету міста майже пів мільйона гривень.

У сенсорному саду для собак висадили лікарські рослини, які автори проєкту вважають корисними для собак, –  м’яту, лаванду, чебрець, тую та інші. Вони мають позитивно впливати на самопочуття та психоемоційний стан тварин. А основною метою сенсорного саду, за словами авторів саду, є активування всіх органи чуття собак: зору, нюху, слуху, смаку, дотиків.

Пів млн грн для собачого піару у Львові - замість обіцяного притулку для тварин (відео)

ЛКП Лев купило для ГуляйПоля на 30 тис грн м’яти, лаванди, чебрецю

У Львові не буде притулку для тварин: мер - проти зоозахисників, своїх і міжнародних (відео)

Бізнес на диких тваринах: у Львові розповіли, що з цим робити

ЛКП «Лев» відновило роботу і збільшило зону обслуговування. Графік виїзду бригади ловців

Муніципального притулку для безпритульних тварин у Львові не буде ще два роки

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів