Дороги Львівщини готують до зими

15:39 20 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Вже визначили стоянки для відстою транспорту та підготували 188 одиниць дорожньої техніки.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише  Dailylviv.com.

В осінньо-зимовий період надзвичайно важливою є злагодженість дій усіх служб, які відповідають за рух транспорту автомобільними дорогами. Йдеться про взаємодію із підрядними організаціями, Укртрансбезпекою, Національною поліцією та Державною службою з надзвичайних ситуацій.

«Львівщина активно готується до осінньо-зимового періоду, зокрема налагоджує умови для безпечного пересування автомобільного транспорту. Зараз ми удосконалюємо певні аспекти: готуємо техніку, налагоджуємо доступ до камер на дорогах – тому готові боротись із усіма викликами, які виникають в умовах російсько-української війни. Зазначу, що водіям також варто вчасно підготувати свої автомобілі до зимового періоду», – наголосив заступник очільника Львівської ОВА Юрій Бучко.

Служба автомобільних доріг спільно з Управлінням патрульної поліції у Львівській області визначили стоянки для відстою автомобільного транспорту в придорожній інфраструктурі при ускладнені погодних умов. 

Всього на автодорогах державного значення Львівської області налічують 51 стоянку на 1112 вантажних або 2407 легкових автотранспортних засобів.

«Основне завданням дорожників під час екстремальних погодних умов – це належне забезпечення руху автомобільного транспорту автошляхами. Ми хочемо працювати на випередження та завчасно ліквідовувати загрозу, а не її наслідки», – підкреслив керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області Олег Береза.

Вже налагодили алгоритм дій для пропуску автомобілів із сусідніми областями під час складних погодних умов.

Для зимового утримання автомобільних доріг державного значення Львівщини задіє 5 підрядних організацій: ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл», ПП «Рома», ТзОВ «Автомагістраль-Південь», ТзОВ «Техно-Буд-Центр» та ТзОВ «Шляховик-Т». Для цього підготували 188 одиниць дорожньої техніки. Йдеться про піскорозкидачі, солерозподілювачі, навантажувальну техніку, бульдозери, автогрейдери, роторні снігоочищувачі, трактори та інші машини. А також підрядники активно заготовляють протиожеледні матеріали.

Роботу дорожньої техніки відслідковуватимуть за допомогою системи GPS, що дає можливість в реальному часі моніторити роботу та, за необхідності, оперативно перенаправляти техніку. 

Послуговуємось доступом до камер відеоспостереження, що дозволяє оперативно реагувати при зміні погодних умов, чим попередити можливе виникнення непередбачуваних наслідків в зимовий період. Загалом, служба автодоріг Львівщини має доступ до 83 камер відеоспостереження, які розташовані на автомобільних дорогах державного значення.

Об'їзна Львова: буде нова дорога від Рясне-Руської до Сокільників

З 13 жовтня на автодорогах буде 9 нових ділянок, де вимірюватимуть швидкість руху TruCAM. Перелік

На Львівщині ремонтують дорогу до нового пункту пропуску на кордоні

Дорогу до дитячної лікарні на вулиці Орлика відремонтують

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів