Депутат зі Львова вирушив у велопрощу через Польщу, Чехію, Німеччину, Швейцарію, Францію - до Іспанії

18:25 27 вересня 2022 р.

Фото до новини

У вівторок, 27 вересня започатковано благодійну ініціативу - паломницький «Шлях святого Якова».

Голова комісії Львівської обласної ради з питань соціального захисту, прав дітей, людини та учасників бойових дій Микола Іщук  вирушає у велопрощу паломницьким маршрутом «Шлях святого Якова».  

Про це Dailylviv.com повідомили у пресслужбі Львівської облради.

Упродовж жовтня депутат планує подолати  на велосипеді понад 4 тисячі кілометрів. Зі Львова, до могили святого Якова, що в іспанському місті Сантьяго-де-Компостела він дістанеться, проїхавши через Польщу, Чехію, Німеччину, Швейцарію, Францію.

Микола Іщук прагне проїхати маршрут з українською символікою, щоб привернути більше уваги європейців до зла від розпочатої росією війни в Україні. А також закликати людей до благодійності в молитві на шляху паломника.

Початком реалізації ініціативи стало підписання Меморандуму про співпрацю між Миколою Іщуком, благодійним фондом «Із янголом на плечі» та комунальним закладом Львівської обласної ради «Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Юрія Липи».

Відтак усі пожертви, які вдасться залучити під час велопрощі на рахунок Благодійного фонду «Із янголом на плечі» будуть спрямовані на лікування, реабілітацію, протезування та відновлення поранених українських воїнів, котрі лікуються у Львівському обласному госпіталі ветеранів війни.

«Ми підтримуємо людей, які роблять добрі справи. Зараз важливо ще більше таких людей об’єднати і не лише в нашій країні, а й за кордоном. Крім того, паломницький Шлях святого Якова - це духовна ініціатива, яку продовжує Микола Іщук. Тому ми з вірою в перемогу підтримали цю ідею», - розповіла голова правління фонду "Із янголом на плечі" Ірина Плахтій.

«Щоб потрапити в Європу - потрібно пройти Україну, а це виявилося нереальним завданням для росії, завдяки нашій волі до життя та завдячуючи допомозі вільних людей вільного Світу, в тому числі Європи. Україна зараз у війні. Кожен українець своєю вірою, своїми діями сьогодні наближає перемогу добра над злом. Перемога заради мирного майбутнього в Європі, у цілому світі є нашим теперішнім спільним завданням. Європа наш спільний дім - ми усі дуже близько», - наголосив Микола Іщук.

Підтримку проєкту надають Львівська обласна рада та Львівська обласна військова адміністрація.

500 тис грн на екскаватор для ЗСУ: ярмарок у Стрию зібрав кошти

Львівська капела зібрала нові кошти для ЗСУ

На Львівщині розробили військовий багі Мамай для фронту. Замовлено першу партію (2 відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів