У госпіталі Винників, де вибухнув кисень, монтували додаткову кисневу мережу

00:29 21 листопада 2020 р.

Фото до новини

У Львівському обласному госпіталі ветеранів війн та репресованих, де 20 листопада стався вибух кисню, монтували додаткову кисневу мережу. Півтора тижня тому її розширили з 87 до 165 точок.

 Про це 20 листопада повідомила пресслужба ЛОДА, пише DailyLviv.

"Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих Юрія Липи – один із закладів, які від початку пандемії почав приймати хворих на коронавірус. Упродовж усього часу є одним із найбільш завантажених медичних закладів, які лікують коронавірусних хворих. Сьогодні у лікарні 186 хворих, киснева мережа працює з максимальним навантаженням. Півтора тижня тому ми розширили кисневу мережу. До того мали 87 точок, на сьогодні вже - 165 точок. Це максимальне навантаження на тій кисневій станції, яку маємо на сьогодні",- розповів керівник медзакладу Максим Прикупенко.

До кінця грудня в медзакладі планували встановити нову кисневу станцію — бочку об’ємом 5 тисяч літрів кисню, який подавали б хворим у палати.

За словами Прикупенка, обладнанню, наявному в шпиталі, вже три десятки років.

"Відтак час від часу відбуваються перепади тиску, які персонал коригує в ручному режимі", - йдеться у повідомленні.

Того ж дня, пізно увечері, міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що наразі у Винниківському госпіталі через вибух тимчасово немає можливості постачати кисень.

"Загалом в лікарні 60 киснезалежних хворих. 30 прийме до себе Лікарня швидкої допомоги, 5 з них в реанімації. 12 людей везуть у 8-му лікарню", - написав він у Фейсбуці.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів