Біженка у Франції розплакалася: її покинутого мастифа забрала львів'янка (відео)

13:05 5 травня 2022 р.

Фото до новини

У львівському молодіжному просторі Pixlab «працює» врятований із Харкова собака Барні. Його знайшла і прихистила операційна директорка мережі молодіжних просторів ТВОРИ! Юліана Саврук. Вона розповіла історію чотирилапого переселенця, який знайшов свій новий дім у Львові.


Про це інформує пресслужба ЛМР,  пише Dailylviv.com.

Юліана побачила Барні в одному із каналів у Telegram, де публікують інформацію про всіх собак, які через війну росії проти України залишились без господарів.

Дівчина побачила на фото маленького пса (хоча пізніше з’ясувалось, що це велика порода собак – тибетський мастиф) і вирішила його забрати із Харкова. Оскільки з перших днів повномасштабного вторгнення ворога Юліана займалась волонтерством, вона організувала автомобіль із гуманітарною допомогою в Харків і попросила водія привезти звідти Барні.

Коли пес приїхав, дівчина побачила в нього на ошийнику контакти його попередньої власниці.

«Я подзвонила цій жінці. Вона переїхала у Францію і не могла його забрати з собою. Я сказала, що забрала його собі, попросила розповісти про нього, про характер та звички. Жінка була дуже розчулена і плакала, що ми врятували її тварину, що вона має нову сім’ю», – згадує Юліана.

Чоловік Юліани спочатку був проти пса, адже зараз Барні – 1,4 роки і він вже важить 35 кілограмів, а може вирости і до 60. Дівчина думала, що їй доведеться віддати собаку комусь іншому, хто має приватний будинок, велику територію, але потім передумала, бо з перших днів дуже прив’язалась до Барні, а він – до неї.

«Я знаю, що багато хто думає, що зараз війна і нам всім не до того. Але тим ми й відрізняємось від російських окупантів, що дбаємо про домашніх улюбленців. Кожен врятований собака чи кіт є дуже щасливими, коли їх хтось любить. Я щиро рекомендую забирати їх собі», – каже дівчина.

У Львові змінили правила вигулу безпритульних собак

ЛКП Лев купило для ГуляйПоля на 30 тис грн м’яти, лаванди, чебрецю

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів