Бернські зененхунди під вікнами Садового: щосуботи луцькі собаки розважають львів’ян і не лякають кота мера

15:18 4 вересня 2021 р.

Фото до новини

Щосуботи, зранку і до обіду, на площі Ринок у Львові, під вікнами мера розважаються з львів’янами п’ять розкішних бернських зененхундів.

Сьогодні кореспондент Dailylviv.com зафіксував суботні прогулянки для позитиву цих бернських вівчарок.

Як розповів власник собак Олександр Червінський, він з весни цього року регулярно привозить з Луцька до Львова своїх вихованців. Собаки і господар подорожують мінівеном.

У неділю аналогічні зустрічі, за інформацією Олександра Червінського, відбуваються у Луцьку.

На запитання кореспондента  Dailylviv.com про мету таких поїздок, Олександр Червінський відповів, що це він робить для позитиву. 

“Це - не реклама розплідника. Ми достатньо відомі у Європі”, - наголосив пан Олександр.

А у флаєрах, які він роздавав, була така мотивація: 

 “Якщо наші песики зуміли дати вам, бодай, трішки позитивних емоцій, ви можете віддячити. Перерахуйте вашу подяку на лікування безпритульних тварин, яким опікується Фонд допомоги безпритульним тваринам. 

Додамо, торік у центрі Луцька відбувся парад бернських зененхундів.

За інформацією зі ЗМІ Луцька, берни Олександра Червінського побували на понад 150  міжнародних виставках, мають багато титулів.

Нагадаємо, що 25 червня, під час щорічної всеукраїнської акції «Візьми собаку на роботу» міський голова Львова Андрій Садовий прийшов у Ратушу зі своїм домашнім улюбленцем Йотамі. Мер також має на роботі кота Левчика, який з вересня минулого року живе у кабінеті Андрія Садового.

Довідково

Бернський зененхунд - пастуша порода, яка походить з швейцарського кантону Берн.

Порода сформувалася в Швейцарії поблизу Берна. Використовувався Бернський зененхунд для охорони стад.

У 1949 році була додана кров ньюфаундлендів.

Витривалий, урівноважений, миролюбний, добрий і чутливий собака, з легким життєрадісним і врівноваженим характером. До чужих людей ставиться насторожено, відданий господареві і буде захищати його та майно від зазіхань, хоча не агресивний за природою і гавкає нечасто. Легко піддається навчанню. При дресируванні слід проявляти наполегливість, але без натиску. Зрілості собаки цієї породи досягають після 1,5-2 років.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів