Звідки у Кремль прилетів безпілотник (відео)

15:21 3 травня 2023 р.

Фото до новини

Варіанти відповіді: Київ, Гаага, ...Москва.


Прес-служба президента РФ повідомила, що в ніч проти 3 травня два українські безпілотники спробували атакувати резиденцію Путіна на території московського Кремля. За повідомленням прес-служби Кремля, обидва безпілотні апарати були виведені з ладу, постраждалих і матеріальних збитків немає. Про це повідомив Голос Америки, пише Dailylviv.com.

Кремль пафосно розцінив ці дії як сплановану терористичну акцію та замах на президента, проведені напередодні дня перемоги, параду 9 травня, де планується присутність і іноземних гостей.

«Російська сторона залишає за собою право вжити заходів у відповідь там і тоді, де і коли вважатиме за потрібне», – йдеться в повідомленні.

У цей же час у телеграм-каналах з'явилися відео, на яких видно стовпи диму над будинками Кремля. Достовірність цього відео поки що не підтверджена.

Дуже ймовірно, що у такий спосіб Росія робить чергову провокацію напередодні 9 травня - її головного "дня побєдобєсія", щоб викликати істеричну ненависть до України. Якщо й був насправді такий безпілотник, а не лише змонтоване про нього відео, то він вилетів, найбільш ймовірно, з рук ФСБ РФ. І навіть не в бункери Путіна, де він насправді перебуває, а не в Кремлі.

Речник Кремля Пєсков заявив, що Путіна не було в Кремлі під час передбачуваної атаки. Пєсков заявив, що президент РФ працює зі своєї підмосковної резиденції.

Про розвиток подій довкола цієї спецоперації будемо повідомляти. 

Україна не має інформації про нічні атаки на Кремль, сказав речник президента України Сергій Никифоров для ВВС.

За його словами, усі зусилля Україна спрямовує на звільнення власних територій, а не на атаку чужих. Це подібне на нагнітання ситуації перед 9 травня, сказав Никифоров.

Натомість Нью-Йорк Таймс написала про цю подію так: "Якщо підтвердиться ( про те, що безпілотник - український - DL), то це буде найсміливіша спроба удару по російській землі відтоді, як Москва почала повномасштабне вторгнення в Україну в лютому минулого року.

Місцева та регіональна влада Росії повідомили про серію ударів безпілотників за останні місяці. Деякі з них приземлилися поблизу кордону України з Росією, але принаймні один влучив на південь від Москви. Україна не визнала відповідальності за більшість інцидентів. Москва розташована приблизно за 280 миль на північний схід від українського кордону в його найближчій точці".

У Москві істерично дивляться в небо і за будь-якої підозри викликають поліцію

ППО на дахах у Москві: як це пояснюють США

20 млн грн - за приземлення безпілотника з українськими гаслами на Красній площі 9 травня

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів