ППО на дахах у Москві: як це пояснюють США

12:56 21 січня 2023 р.

Фото до новини

Імовірно, Кремль посилює свої зусилля, щоб представити вторгнення Росії в Україну як екзистенційну війну, щоб створити інформаційні умови для тривалої війни в Україні.

Про це інформує Інститут дослідження війни (ISW, США), пише Dailylviv.com.

19 і 20 січня російські джерела та джерела в соціальних мережах поширили зображення, на яких російські чиновники встановлюють системи протиповітряної оборони на даху будівлі Міністерства оборони Росії в Москві та в інших місцях поблизу міста.

Прессекретар Кремля Дмітрій Пєсков відмовився коментувати зображення, а депутат Держдуми Євгеній Лєбєдєв назвав їх фейком.

Деякі російські мілблогери із задоволенням відреагували на ці зображення, мовляв, жителі Москви нарешті довідаються, що Росія бере участь у «важкій війні» в Україні.

Як зазначає ISW, ймовірно, Кремль розгорнув системи протиповітряної оборони в Москві, щоб створити  образи, які зображують війну як більш загрозливу для російської громадськості.

Проте малоймовірно, що Кремль вважає, що Україна націлиться на Москву. Кремль, ймовірно, бере участь у цій показовій грі, щоб підготувати російський внутрішній інформаційний простір до тривалої війни в Україні та подальших жертв.

"Ця демонстрація також, ймовірно, є частиною нової інформаційної операції з контекстуалізації війни в Україні в російських міфах про Велику Вітчизняну війну, яка, ймовірно, має на меті збільшити підтримку Росією військових зусиль і подальшої мобілізації шляхом абсурдного зображення України як загрози ​​Москві.  Так само як це зробила нацистська Німеччина під час свого вторгнення в Радянський Союз",- наголошує ISW.

Росія, ймовірно, розглядає можливість розміщення нових танків Т-14 Армата в Україні, - розвідка

Російська армія вперше втратила С-400 з ракетами

Більшість західних компаній не пішла з рф - Eurointelligence

Армія Росії за добу завдала 39 ударів по Донеччині. Наслідки

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів