Більшість західних компаній не пішла з рф - Eurointelligence

21:12 20 січня 2023 р.

Фото до новини

19,5% компаній з країн G7 і Європейського Союзу, які все ще мають філії в Росії, походять з Німеччини, а 12,4% — з США.

Всупереч поширеній думці, більшість західних компаній не пішла з Росії після початку повномасштабної агресії проти України, пише брюссельський аналітичний центр Eurointelligence у своєму аналізі з посиланням на два дослідження, проведені швейцарським Університетом Санкт-Галлена й американським Єльським університетом. 19,5% компаній з країн G7 і Європейського Союзу, які все ще мають філії в Росії, походять з Німеччини, а 12,4% — з США.

Про це повідомило Польське радіо, пише Dailylviv.com.

«Нове дослідження Університету Санкт-Галлена показало, що з 1400 компаній ЄС і G7, які мали філії в Росії до (повномасштабної, - ред.) війни, лише 120 позбулися принаймні однієї філії до листопада 2022 року», — повідомляє Eurointelligence.

«Раніше ЗМІ повідомляли про повний вихід з Росії таких компаній, як Ford, Renault, McDonald's, Ikea і Shell. Але вони не є репрезентативними. Там досі, серед іншого, працюють Unilever і Subway. Дані Єльського університету свідчать про те, що ті, хто вийшов, це радше виняток, ніж правило», — додає аналітичний центр.

«Наратив про масовий вихід західних компаній з Росії явно не має нічого спільного з реальними даними», — підсумовує Eurointelligence.

Російський експорт зріс після повномасштабного нападу Росії в Україну, — ЗМІ

Російські збройні магнати, які не потрапили під санкції Заходу, - дослідження Reuters

Російський бізнес в час війни гризе український бюджет (список компаній)

Захід втягує Росію у війну на виснаження, - Кох

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів