Прес-секретар Путіна вже заперечує, що той вимагав «державність» для «Новоросії»

16:47 31 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: facebook.commediasetset=p.10152512592852870&type=1

У цьому речник президента Росії Дмітрій Пєсков запевнив журналістів у неділю.

Прес-секретар Путіна Дмітрій Пєсков запевняв сьогодні, 31 серпня, журналістів, що в заяві президента РФ «йдеться не про додання державності Новоросії, а про інклюзивні переговори всередині самої України». Пєсков твердив у неділю:

«З'явилися трактування, що, мовляв, президент говорив про те, що це переговори про державність сходу України. Якщо просто почитати його заяву, то зрозуміло, що це не так.

Президент, власне, говорив про ті самі інклюзивні переговори , необхідність якнайшвидшого початку яких була акцентована досить давно ще в документах, які підписувалися в самих різних форматах. Це ті самі інклюзивні переговори, які повинні визначити взаємовідносини з східними регіонами, тобто це – переговори всередині України – щоб інтереси східних регіонів країни, інтереси Новоросії враховувалися: як, якою мірою, за допомогою яких механізмів і так далі.

Ось що мав на увазі президент. Мова абсолютно не йде» про надання якогось статусу Новоросії».

Цю заяву передає в неділю російська інформагенція «ИТАР-ТАСС».

Як інформував «Щоденний Львів», московський телеканал «Дождь» передав сьогодні, 31 серпня таку заяву Путіна: «Потрібно негайно приступити до субстантивних, змістовних переговорів, і не з технічних питань, а з питань політичної організації суспільства і державності на південному сході України з метою безумовного забезпечення законних інтересів людей, які там проживают», своєю чергою, інформагенція «УНН» передала в неділю запевнення Путіна, що він і Президент України Петро Порошенко нібито «домовилися про те, що ситуація на Україні буде вирішена мирно, шляхом переговорів, а помилки, подібні силового захоплення влади, ніколи не повторяться», натомість арт-менеджер Марат Гельман повідомив у суботу, що уповноважений із прав людини в РФ Владімір Лукін запевнив його: «И Донецк, и Луганск останутся в составе Украины в качестве гарантии невступления страны в НАТО».

Як бачимо, Путін, радше, продовжує маневрувати й зондувати – аби досягти чим більше.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів