У Стрию відкрили відремонтований за 30 млн грн стадіон Сокіл: що зробили

11:45 28 червня 2022 р.

Фото до новини

Учора, 27 червня, у Стрию відкрили стадіон «Сокіл». Його модернізували за кошти обласного бюджету в межах реалізації Комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту Львівщини на 2021-2025 роки та співфінансування із бюджету Стрийської територіальної громади у 2021 році.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Капітальний ремонт об’єкта розпочали торік за кошти державного, обласного та місцевого бюджетів. Загальна вартість проєкту понад 30 млн грн.

Відтак, в межах робіт облаштували футбольне поле з системою поливу розміром 110х45 метрів, легкоатлетичні доріжки, сектори для штовхання ядра, метання диска, молота, списа, стрибків у довжину, висоту. Окрім цього, тепер для жителів громади доступний майданчик для мініфутболу з синтетичною травою, ігровий мультифункційний майданчик з поліуретановим покриттям та тренажерний майданчик.

«У час війни необхідно щодня висловлювати слова вдячності українським військовим, які боронять нашу землю і оберігають нас від рук російського загарбника. Відкривати стадіон у час війни важко, але наша держава звикла до різних викликів. Кожен наш громадянин долає перешкоди на власному фронті, але нас усіх об'єднує спільна мета – перемога України над ворогом. Цей стадіон створений для здорового майбутнього наших дітей та молоді, яка прославлятиме нашу Батьківщину на весь світ», – наголосив під час відкриття начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Новий спортивний об’єкт дозволить покращити умови для заняття спортом для майже чотирьох сотень вихованців Стрийської ДЮСШ та 18 тисяч жителів громади.  

Це ще один об’єкт в області, який, згідно з категорійністю, відповідає вимогам для проведення всеукраїнських та міжнародних змагань, зокрема з футболу та легкої атлетики. Сертифікацію такого рівня в області має нещодавно реконструйований стадіон «Скіф» Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, а також з урахуванням стандартів Федерації легкої атлетики України будується стадіон «Сокіл» у Сокалі.

Нагадаємо, що торік в межах Комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту Львівщини на 2021-2025 роки з обласного бюджету на облаштування майданчиків та модернізацію спортивних споруд Львівщини скерували майже 36  мільйонів гривень.

За ці кошти облаштували 24 об’єкти спортивної інфраструктури, з яких:

-          16 майданчиків зі штучним (трав’яним) покриттям;

-          5 майданчиків з наливним покриттям;

-          3 – модернізація спортивних споруд (стадіони у Стрию, Сокалі та Мостиськах).

Також в межах програми облаштували 20 локацій: закупили тренажерне обладнання на облаштування «Активних парків».

Реконструйований стадіон у Львові може приймати всі змагання, окрім чемпіонатів світу і Олімпійських ігор

У Яворові реконструюють 60-річний стадіон, який зможе приймати понад 900 глядачів

Футбол у воді на стадіоні Львівщини, який реконструювали за 25 млн грн (відео)

Фантастичним назвав проєкт спорткомплексу на Торпедо міський голова Львова

Національний стадіон у Варшаві назвуть іменем видатного уродженця Львова. Не Станіслава Лема

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів