На гірськолижних курортах Польщі штрафуватимуть на 500 злотих

20:25 27 грудня 2021 р.

Фото до новини

Якщо лижвар перед спуском вживав алкоголь.

Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com. Без розминки, відчайдушно та з алкоголем – це найпоширеніші гріхи лижників, які призводять до нещасних випадків на схилах. Ті, що повертаються до катання після тривалої перерви, повинні як слід підготуватися. Ми часто забуваємо про розминку, – каже лижний інструктор Маріуш Врубель.

«Я всім рекомендую коротку п’ятихвилинну розминку – руки на коліна і стараємось крутитись, це можна зробити. Ми починаємо з голови, далі – плечі, тулуб, ноги… Це допомагає нам не травмуватись, готує організм до фізичної активності».

За безпекою лижників на понад 400 гірськолижних схилах по всій Польщі, окрім рятувальників Гірської волонтерської рятувальної служби і Татранської волонтерської рятувальної служби, також стежать поліціянти, – каже Катажина Цісло з Малопольської поліції.

«Найкраще пити глінтвейн чи інші алкогольні напої після лижної їзди, але на схилах слід бути тверезими. Коли поліційні побачать, що хтось „спускається змійкою”, і це не пов’язано з його невмінням їздити, то під’їдуть до такої особи. Коли виявиться, що ця особа вживала алкоголь, то ця помилка може дорого коштувати. Штраф за це становить 500 злотих».

Рятувальники нагадують, що діти до 16 років повинні мати захисні каски.

Польща зобов'язує всіх авіапасажирів мати тести: навіть вакцинованих

Українським водіям спростили оплату за проїзд дорогами Польщі

Польща відкрила кордон для всіх громадян України

Чотири категорії громадян України звільнені від тестів на коронавірус при в'їзді до Польщі

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів