"Вася, ліпше ти п'яний їдь, ніж вона - твереза", - з пояснення водія для поліційних (відео)

09:30 30 серпня 2020 р.

Фото до новини

Патруль на Львівщині наздогнав водія мотоблоку у полі і доставив його у відділ поліції, загубивши від час погоні смарт-годинник і магазин з набоями.

Таку пригодницьку історію розповіла патрульна поліція Львівської області, супроводивши розповідь відео: "У соцмережах поширюють інформацію про те, що патрульні нібито безпідставно зупинили чоловіка, який керував мотоблоком, про погрози зброєю й те, що патрульний нібито загубив магазин з набоями.

Ось як все було насправді.

26 серпня, близько 16-ї години, екіпаж патрульних їхав дорогою Київ-Чоп. Раптом біля села Старий Милятин у Буському районі їм назустріч виїхав чоловік на мотоблоці з причепом із мішками з картоплею.

Патрульні відчинили вікно, аби зробити водієві зауваження, адже на такому транспорті він не мав права виїжджати на дорогу загального користування. Однак у відповідь почули нецензурні слова.

Розмова тривала ще кілька хвилин. Обидва транспортні засоби продовжували рух вже на прилеглій дорозі, у напрямку села. Поліцейські помітили, що водій має ознаки алкогольного сп'яніння й дали йому вказівку зупинитися.

Чоловік не заперечив, що вживав алкоголь. Сказав, що в нього великий досвід водіння, тому для нього це не перешкода.

Поліцейські запропонували 51-річному водієві пройти перевірку на стан сп'яніння. Натомість він сказав, що зробить усе так, як скаже чоловік, що стояв поруч, і сів в його автомобіль. Саме цей громадянин, на якого вказав порушник, раптом теж сів у авто й попри зауваження поліцейських розпочав рух.

Патрульні наздогнали авто втікачів. Тоді водій вирішив втікати пішки – у поле. Один з патрульних взявся його наздоганяти. Саме там, у полі, поліцейський загубив подарунок дівчини — смарт-годинник. Його ви можете побачити на руці інспектора на початку відео. І його відсутність після затримання у полі. На щастя, він його знайшов і без допомоги металошукача, про який згадують. Для перевірки інформації щодо загубленого магазину з набоями, Управління ініціювало службове розслідування.

Оскільки водій-порушник чинив активний опір, його, для встановлення особи та складання адмінматеріалів, доставили у відділ поліції.

Увесь цей час так звана "група підтримки" перешкоджала роботі поліцейських.

Чоловік відмовився від перевірки на стан сп'яніння. На нього склали протокол затримання та протокол за ч.1 ст.130 (Керування транспортним засобом в стані сп'яніння) КУпАП.

Порушник також відмовився від пояснень та підписів".

                                                                                                    

На трасі Київ-Чоп винищувач зніс дорожній знак (відео).

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів