Львів'янин став найсильнішою людиною Європи

23:08 2 квітня 2023 р.

Фото до новини

Українець Павло Кордіяка здобув титул найсильнішої людини Європи на змаганнях в англійському Лідсі.

Про це повідомило Суспільне, пише Dailylviv.com.

Таке звання вдруге поспіль здобуває спортсмен з України. Минулого року на змаганнях у Лідсі перше місце посів Олексій Новіков. У 2023-му він також був присутній на турнірі у Великій Британії, проте поступився першим місцем співвітчизнику Кордіяці.

Цього разу змагання складалися з п'яти випробовувань на силу для 13 учасників. Спершу спортсмени мали пройти через випробування з підняття п'яти колод, що збільшували вагу по мірі просування турніром. Кордіяка став єдиним, хто підняв усі п'ять колод, на рахунку Новікова — чотири вдалі спроби та друге місце в дисципліні.

Другий етап турніру передбачав змагання в категорії "Load & Push". Спортсмени мусили завантажити у кошик ковадло, мішок з піском та колесо, після чого просунути його на встановлену дистанцію. Цього разу краще за інших знову впорався Кордіяка — 44.14 секунди (Новіков на другій сходинці — 46.07 секунди).

У третьому турнірі зі станової тяги Кордіяка показав лише сьомий найкращий результат з трьома вдалими спробами. Перший результат — дев'ять спроб — продемонстрували Новіков та британець Адам Бішоп.

Четвертий етап передбачав змагання під назвою "Колесо болю". Учасникам було необхідно протягнути важіль, приєднаний до центру кола, на максимальну відстань. Показником успішності слугували градуси (360 градусів — повне коло). Кордіяка єдиний закінчив змагання з показником у понад 1000 градусів. Другим став Новіков — 897 градусів.

Заключними змаганнями на європейській першості став турнір з підняття п'яти кам'яних брил. Розподіл місць відбувався згідно з часом, який спортсмени витратили на подолання всіх снарядів. Українець Кордіяка посів друге місце з показником у п'ять брил за 21.76 секунди. Латвійцю Айварсу Шмаукстелісу на чолі заліку він програв більше однієї секунди.

У фінальному заліку Кордіяка відсвяткував перемогу з показником у 57.5 очка. Новіков на другій сходинці поступився співвітчизникові лише чотирма пунктами, а трійку призерів замкнув Шмаукстеліс.

"Найсильніша людина Європи 2023": топ-3

1. Павло Кордіяка (Україна) 57.5 очка

2. Олексій Новіков (Україна) 53.5

3. Айварс Шмаукстеліс (Латвія) 51.5

27-річний український стронгмен зі Львова був абсолютним чемпіоном України 2019-2020 років і володарем титулу "Найсильніша людина України 2020". Кордіяка брав участь у своєму 12-му турнірі серії International Strongman і здобув третю перемогу.

Льв’яни здобули всі золоті нагороди чемпіонату України зі стронгмену

Патрульні вибороли у Львові Кубок МВС зі стронгмену

Львів’янин і киянин – найсильніші в центральній Європі

У Львові встановлять рекорд з перетягування трамваїв «Електрон»

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів