У Великій Британії налаштовані передати Україні танки Challenger 2: які наслідки матиме прецедент

18:02 9 січня 2023 р.

Фото до новини

Уряд Великої Британії вперше розглядає можливість постачання танків Challenger 2 в Україну, і переговори тривають уже кілька тижнів.

Про це повідомляє Sky Newsз посиланням на одне із західних джерел, пише Dailylviv.com.

За даними Sky News, уряд Ріші Сунака ще має прийняти остаточне рішення, але якби це сталося, Велика Британія стала б першою країною, яка відповіла б на запити українських лідерів надати західні танки, а не лише танки радянських часів.

Одне з джерел припускає, що Велика Британія може запропонувати близько 10 танків Challenger 2. Цієї кількості достатньо для формування однієї танкової роти.

Джерело пояснює, що саме по собі це не буде фактором зміни сили, але матиме велике значення, оскільки подолає бар’єр, який перешкоджає наданню Україні західних танків через побоювання, що це буде сприйнято росією як ескалацію конфлікту. Це може спонукати інших союзників України, особливо Німеччину, зробити те саме.

«Це спонукало б інших дати танки. Це буде хороший прецедент, щоб продемонструвати іншим, в першу чергу німцям з їхніми «Леопардами»... і «Абрамсами» зі США», - повідломило джерело.

У Міністерстві оборони Великої Британії відмовилися підтвердити або спростувати, що уряд розглядає можливість постачння Україні танків. минулого року Велика Британія надала, зокрема, понад 200 одиниць бронетехніки, в тому числі машини Stormer, озброєні ракетами Starstreak.

Зазначають, що оголошення про передачу Україні нового озброєння, зокрема й танків, може відбутися після зустрічі у форматі “Рамштайн”, яка запланована на 20 січня.

Британія підготувала 10 українських екіпажів для гелікоптерів Sea King

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів