Міноборони Великої Британії: ротація старших офіцерів РФ свідчить про внутрішні розбіжності

08:03 31 грудня 2022 р.

Фото до новини

Українська розвідка повідомила про призначення генерала Євґєнія Нікіфорова, пов'язаного з групою Вагнера, командувачем Західної групи військ РФ.

Постійна ротація російських старших офіцерів, ймовірно, відображає внутрішні розбіжності в Міністерстві оборони Росії щодо майбутнього військових дій в Україні, — оцінило британське Міністерство оборони, коментуючи повідомлення про зміну командувача Західної групи військ в Україні. Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Українська розвідка повідомила про призначення генерала Євґєнія Нікіфорова, пов'язаного з групою Вагнера, командувачем Західної групи військ. Ймовірно, Нікіфоров є учасником альянсу, сформованого командувачем російських окупаційних військ в Україні генералом Сєрґєєм Суровікіним і керівником групи Вагнера Євґєнієм Пріґожиним, які є суперниками міністра оборони РФ Сєрґєя Шойгу і начальника Генштабу, генерала Валєрія Ґєрасімова.

У щоденному повідомленні розвідки Міноборони Великої Британії нагадує, що Нікіфоров стане четвертим командувачем Західної групи військ з початку повномасштабного вторгнення в Україну і замінить генерала Сєрґєя Кузовльова, призначеного на цю посаду лише три місяці тому.

Британська розвідка також зазначає, що як начальник штабу Східної групи військ РФ генерал Нікіфоров у перші тижні повномасштабного вторгнення брав активну участь у плануванні невдалого наступу російського десанту на Київ з північного заходу, через Чорнобильську зону.

За оцінкою Великої Британії, Росія, ймовірно, надасть пріоритет утриманню лінії фронту біля Кремінної, враховуючи важливість цієї ділянки для матеріально-технічного забезпечення своїх військ на Донбасі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів