У Львові висаджують подаровані дерева

12:53 8 квітня 2024 р.

Фото до новини

За тиждень в межах акції «Подаруй місту дерево» на вулицях та у парках міста висадили близько 30 дерев. Це липи, різні види кленів, райські яблуні, бобівники.

Ще понад 150 дерев висадять у Львові у найближчі два тижні. Саджанці дарують місту мешканці та громадські організації. Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

В рамках акції 5-8-річні саджанці, містяни купують за власні кошти та дарують місту, пояснюють у департаменті містобудування Львівської міської ради.

Відтак нові зелені насадження з'явилися у сквері Іваничука – там висадили 8 молодих кленів різних видів. Три райські яблуні прикрасили вхідну групу у парку Івана Франка. А у підніжжі Святоюрської гори, на вулиці Городоцькій, облаштували Алею пам'яті: 12 лип висадили на честь воїнів різних бригад та підрозділів, які загинули, захищаючи Україну.

Читайте також: Понад 50 локацій. У Львові створили квіткову мапу міста

Також разом з дітками Сонячної майстерні працівники управління екології посадили дерева бобівника у парку «Піскові озера».

В наступні два тижні у Львові мають висадити ще понад 150 дерев у різних районах та локаціях.

За даними управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради, розпочнуть із Залізничного району. Окрім озеленення площі Двірцевої та Левандівського парку, дерева також висадять на п'яти вулицях: Ярослава Мудрого, Бортнянського, Олени Степанівни, Міхновських та Широкій.

Читайте також:  Магнолії, форзиції, рододендрони, еріки, тюльпани, гіацинти. У Львові квітне один з найстріших садів Східної Європи (відео)

«Саме вулиці – у пріоритеті акції «Подаруй місту дерево». І дуже приємно, що з роками ця акція серед львів'ян стає лише популярнішою. Зміна клімату сьогодні вже не розмови науковців, а наша реальність. Більшає свідомих людей, які розуміють важливість дерев на вулицях нашого міста», – розповідає Оксана Луцко, заступниця начальника управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради.

Окрім цього, кілька сакур висадять біля центру НЕЗЛАМНІ, магнолії та липи – біля відреставрованої криниці церкви Андрія, також по декілька дерев у парках «На Валах» та ім. Івана Франка.

Зазвичай до акції долучаються мешканці міста, а також представники бізнесу та громадських організацій

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів