Понад 50 локацій. У Львові створили квіткову мапу міста

10:12 8 квітня 2024 р.

Фото до новини

Управління туризму та управління екології Львова розробили «Квіткову карту Львова», на якій нанесено актуальні місця цвітіння квітів та дерев у місті.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

Ця інтерактивна карта, що стане помічником для тих, хто хоче помилуватися красою цвітіння квітів та дерев у Львові, відкрити для себе нові мальовничі місця чи зробити квіткові фотографії.

На «Квітковій карті Львова» можна знайти місця цвітіння тюльпанів, сакур, магнолій та груш Шантаклер. На мапі відображено понад 50 локацій по всьому місту, які постійно оновлюватимуть, щоб користувачі отримували надактуальну інформацію.

Читайте також: 20 грудня у Львові висадили 5 тисяч тюльпанів

«Львів навесні особливо чудовий. Ми хочемо, щоб спостереження за цвітінням квітів та дерев стало додатковою можливістю для львів'ян та гостей міста наповнитися позитивними енергією та емоціями. В час війни люди дуже потребують краси, світлих емоцій, спілкування та подій, які допоможуть наповнитись енергією. Карта – це перший крок, який допоможе скласти індивідуальний маршрут квітковим Львовом, відвідати маловідомі локації та ще краще познайомитися з містом», – зазначає Христина Лебедь, начальниця управління туризму Львова.

«Цьогоріч рання весна спонукала заквітнути дерева значно швидше, аніж торік. І щоб мешканці та гості міста не пропустили цвітіння магнолій, сакур, глодів, райських яблунь у садах, груш Шантеклер ну і, звісно ж, тюльпанів, створено мапу цвітіння. Кольорове розмаїття, яке створюють квіти та дерева,  додають нашому місту величі, яка є свідченням перемоги весни та тепла над холодом та темрявою», – додає Галина Микітчак, в. о. начальника управління екології та природних ресурсів.

Читайте також:  12 лип на честь 12 воїнів. У Львові висадили алею пам'яті (фото)

Окрім квіткової карти місто спільно з бізнесом готують у Львові багато тематичний подій і заходів, об’єднаних навколо теми цвітіння: художні пленери, музика, ярмарки, квіткове меню в закладах міста, майстер-класи з догляду і вирощування композицій, флешмоб квіткових фото чи відео. Це все заплановано на період з середини квітня до середини травня, що, окрім цвіту, включає в себе ще й День міста і Великдень.

Офіційний туристичний сайт міста – https://lviv.travel/

Соціальні мережі:

·       https://www.instagram.com/lviv.travel/

·       https://www.instagram.com/lviv_tourism_office/

·       https://www.instagram.com/ekologia_lviv/

Читайте також: Данський містопланувальник облаштує у Львові Сад відновлення

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів