Данський містопланувальник облаштує у Львові Сад відновлення

18:46 11 березня 2024 р.

Фото до новини

Сьогодні, 11 березня, Мікаель Колвілл-Андерсен презентував свою концепцію у Львівській міській раді.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

У Львові облаштують сад відновлення – UNBROKEN. Таку ідею місту запропонував данський містопланувальник Мікаель Колвілл-Андерсен. Сад відновлення – це спеціальний простір, який має на меті допомагати військовим та людям із посттравматичним стресовим розладом.

Сьогодні, 11 березня, Мікаель Колвілл-Андерсен презентував свою концепцію у Львівській міській раді.

За словами данського урбаніста, сади відновлення є у багатьох лікарнях по всьому світу. Це дозволяє пацієнтам бути поруч з природою і покращити свій стан.

«Ми використовуємо дизайн садів, який працює з різними ментальними травмами та ПТСР – посттравматичним стресовим розладом, що сьогодні є поширеною проблемою серед українського суспільства. Для мене велика честь мати змогу запровадити сади відновлення в Україні. Це дуже важливе рішення для ваших потреб. І тут я відчуваю неймовірну підтримку. Я хочу створити один-два пілотних проєкти, навчити професіоналів, архітекторів з усієї України як з цим працювати. Я просто хочу, щоб таке було в кожному місті України», – розповів Мікаель Колвілл-Андерсен.

Читайте також: Благодійний фонд Незламні очолила людина Садового

За словами міського голови Львова Андрія Садового, цей проєкт стане однією з важливих складових екосистеми людяності UNBROKEN (НЕЗЛАМНІ).

«У Данії сади часто проєктують як частину медичного закладу. Тож ми вирішили відтворити цю традицію у Львові на базі центру реабілітації НЕЗЛАМНІ. В першу чергу йдеться про ментальне відновлення людей після травм, яких завдала війна. Тут ростимуть різноманітні дерева та кущі, а садові зони будуть поділені, враховуючи різні психологічні стани пацієнтів. Головне, що кожен знайде підтримку та допомогу», – зазначив Андрій Садовий.

В мерії певні, що сад відновлення – UNBROKEN може стати добрим прикладом у сфері підтримки та реабілітації для інших українських міст, а також для міст по всьому світі.

Читайте також: 7 поверхів з найсучаснішим обладнанням: у Львові відкрили корпус реабілітації центру НЕЗЛАМНІ (фото)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів