Магнолії, форзиції, рододендрони, еріки, тюльпани, гіацинти. У Львові квітне один з найстріших садів Східної Європи (відео)

13:11 7 квітня 2024 р.

Фото до новини

Оранжереї будуть доступними для відвідування лише з 1 травня.

У ботанічному саду ЛНУ ім.І.Франка — дні відкритих дверей, пише DailyLviv.com.

Про це повідомляють на сторінці ботанічного саду. Оранжереї ботанічного саду будуть доступними для відвідування лише з 1 травня.

"Весна поспішає квітнути, а тому щодня додає ще більше яскравих барв у колірну палітру саду. Здається, що природа хоче втішити нас у цей нелегкий час.

То ж радимо Вам не зволікати, а обов’язково планувати відвідини нашого саду вже у найближчі вихідні, адже тут на Вас чекатимуть шляхетні магнолії, яскраві, мов сонце, форзиції, рододендрони, еріки, тюльпани, гіацинти, примули і ще багато інших квіткових красунь, які сьогодні потрапили до нашого короткого відео.. 

Отож, насолоджуйтеся переглядом, а ще краще — приходьте до саду, щоб по-справжньому відчути весну, бо вона — прекрасна", - йдеться і повідомленні.

Читайте також: Рідкісну рослину Собачий зуб виявили на Львівщині: готують створення ботанічного заказника

«Відкритий сезон у Ботанічному саду – це унікальна можливість відвідати історичне місце з надзвичайно багатою колекцією рослин кількістю у понад 5000 таксонів, серед яких – 64 види рослин, що занесено до Червоної книги України. Станом на сьогодні, Ботанічний сад Львівського національного університету імені Івана Франка – це навчальна, науково-дослідна та природоохоронна установа, яка веде широку просвітницьку діяльність, що спрямована на поширення ботанічних та екологічних знань серед населення», - зазначила т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОВА Оксана Війтик.

До слова, Ботанічний сад Львівського національного університету імені Івана Франка – це один з найстаріших садів України та Східної Європи, який засновано у 1852 році.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів