У Львові «реанімують» занедбане джерело

14:40 1 березня 2018 р.

Фото до новини


Фото: forpost.lviv.ua

На засіданні комісії екології та природокористування ЛМР визначили переможця конкурсу «Благоустрій джерел Львова».

Про це повідомили сьогодні, 1 березня, на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради, де також розповіли, що переможцем конкурсу «Благоустрій джерел Львова» став проект «Відновлення джерела «Спартак» за адресою: вул. Топольна, 39а, автор – Олена Халілова». Голова комісії Ірина Оршак запевнила: «Джерело, яке хочуть облаштувати мешканці, справді користується попитом серед мешканців».

Ірина Оршак додала: «Люди там набирають воду, але зараз воно в жахливому, занедбаному стані. Сподіваюсь, що цей проект буде якісно зреалізований. Таким чином ми щороку зможемо облагороджувати по одному джерелу і це буде гарна тенденція для покращення екологічної ситуації в місті».

Натомість автор проекту Олена Халілова розповіла: «Проект передбачає облаштування території, прокладання доріжок, освітлення, встановлення лавочок та інше. З нашого джерела набирає воду багато людей, навіть навчальні заклади. Воно в занедбаному стані, люди набирають воду з труби. Відтак, ми вирішили разом з сусідами виявити таку громадську ініціативу і подати проект на конкурс, який проводить міська рада. Також ми провели експертизу води з джерела, яка підтвердила, що якість води хороша, відповідає стандартам».

Ірини Оршак поінформувала також: «Розпорядник коштів – Шевченківська рай адміністрація поінформували також має провести тендер, на якому оберуть підрядника. Бюджет проекту – близько 500 тисяч гривень. Наступний конкурс плануємо провести наприкінці 2018 року, щоб в 2019 році закладати кошти до бюджету міста і реалізовувати».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів