У Львові прагнуть закріпити межі геологічної пам’ятки Медова Печера, яку захоплюють

16:34 6 червня 2021 р.

Фото до новини

Пам’ятка природи "Медова Печера" набула унікального значення серед істориків, науковців, дослідників Львова, вважають автори електронної петиції до Львівської міської ради. н

Для цього зареєстрована електронна петиція під назвою "Щодо розширення меж геологічної пам'ятки "Медова Печера", пише Dailylviv: "Львів`яни наполягають на розширенні меж пам’ятки природи "Медова Печера" для того, аби зберегти її та дати можливість ще багатьом поколінням ознайомитися з цією місцевістю.

Геологічна пам'ятка "Медова Печера" має наукову, пізнавальну, культурно-естетичну цінність. Вона неабияк важлива для навчального процесу, для відновлення історії Землі.

Тут розташовані об'єкти, важливі для пізнання історії геологічного розвитку, з високими науково-освітніми і науково-туристичними ступенями.

Напрацювання щодо цього об’єкту демонструють нові підходи до геотуризму, що поєднують природу, історію та культуру. Зважаючи на те, що пам’ятка природи "Медова Печера" набула унікального значення серед істориків, науковців, дослідників Львова, люди ініціюють розширення меж пам’ятки.

Через спроби забудування району, а також самовільних намагань окремих мешканців приватизувати територію, проблема на сьогодні є нагальною. Містяни проводять тут своє дозвілля, а тому вважають за потрібне закріпити межі геологічної пам’ятки «Медова Печера».

Довідково

Медова печеера, або Медунка — печера, геологічна пам'ятка природи місцевого значення в Україні. Розташована в межах Винниківського лісопарку, при східній околиці Львова, наприкінці вулиці Медової печери, що в місцевості Майорівка.

Майно Львівської колонії №48 продали на аукціоні за 377,5 млн грн

Колишню виправну колонію на Хуторівці доприватизували ще за 30 млн грн

Мер Львова хоче забудовувати Боднарівку разом з власниками понад 10 га на Хуторівці

Два будинки у Львові рятуватимуть за майже 700 тисяч грн

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів