Мер Львова хоче забудовувати Боднарівку разом з власниками понад 10 га на Хуторівці

15:32 4 червня 2021 р.

Фото до новини

Фонд державного майна та Міністерство юстиції реалізували дві ділянки недіючої львівської виправної колонії № 48 площею близько 13 га, що на вул. Хуторівці. Їх виставили двома лотами на прозорий аукціон, що відбувся вчора, 3 червня.

Міський голова Львова Андрій Садовий запропонував провести архітектурний конкурс задля визначення концепції розвитку та забудови території колишньої колонії на вул. Хуторівці.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.

«Місту важливо, щоб в цьому випадку забудова була збалансованою. Йдеться про велику територію понад 10 га, яка знаходиться під об‘єктами нерухомості, які реалізовувались на аукціоні. Це сформоване житлове середовище, історична назва цієї ділянки - «Боднарівка».

Місто інвестувало багато коштів в комфорт мешканців, зокрема була оновлена вулиця Хуторівка, там запустили тролейбус. Тепер там зручна вулиця, яка набула нову назву. Так само було оновлено громадські простори, які стали центром життя спільноти. Там є велика лікарня, підприємства. Для міста важливо, щоб це не перетворилось на житлові нетрі. Саме тому рішенням виконавчого комітету ще у вересні 2019 року було зафіксовано певні реперні точки та важливі моменти, щоб територія тут була збалансованою.

У разі громадсько-житлової забудови, згідно з рішенням виконкому, там має бути максимум 25% житла, враховуючи те, що потрібно сформувати зелені зони, бульвари, рекреацію для існуючих та нових мешканців. У разі житлової забудови, потрібно збудувати й нову школу. Місто багато інвестує в реновації шкіл, їх приведення до нових стандартів, але для будь-якого нового житла там треба сформувати школу на 18 класів і садок на щонайменше 150 дітей.

Для того є місто, щоб задавати містобудівні стандарти розвитку. На величезну територію понад 10 га потрібно посадити ті чи інші будівлі, їх підключити до мереж, облаштувати заїзди. Це все питання міста, тому що місто визначає містобудівну політику на своїй території.

Йдеться про те, аби сформувати там комплексну забудову, тому що за це відповідальне місто, бо це комфорт мешканців. В цьому випадку, з точки зору процедурної, дуже важливо було б зіграти зараз великий архітектурний конкурс на містобудівну концепцію. Нехай архітектори позмагаються, буде конкурентна боротьба щодо того, хто запропонує найкращий варіант щодо формату забудови.

Ми – за забудову гуманної висотності, це має бути висотність середнього рівня. Звісно, там можуть бути висотні акценти, але у середньому 7-8 поверхів – це гуманний масштаб, який вже у Львові сформувався в сучасній забудові.

Що стосується подальших кроків, то це має бути розроблений детальний план забудови, бо на такій великій території у понад 10 га потрібні детальні плани, де фіксуються місця під школи, житло, де мають бути заїзди та червоні лінії, у тому числі мережі. Пізніше місто видаватиме містобудівні умови та обмеження, спираючись на ті розроблені дані», - пояснив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

У Львові відновили роботи з реконструкції вулиці Пилипа Орлика

Два будиники у Львові рятуватимуть за майже 700 тисяч грн

Львівтеплоенерго запланувало подати гарячу води у житлові будинки перед найкоротшою ніччю року

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів