Зазнаючи невдач під Херсоном, влада РФ може застосувати брудну бомбу, - Едгар Рінкевич

18:41 24 жовтня 2022 р.

Фото до новини

На жаль, Заходу треба бути готовим до того, що війна закінчиться не так скоро, як хотілося б, тому європейцям потрібно бути готовими до труднощів, а союзникам залишатися солідарними з народом України,

Про це заявив у ранковому ефірі LTV міністр закордонних справ Едгар Рінкевич, пише Dailylviv.com.

За його оцінкою, РФ - противник непередбачуваний, очікувати від якого можна будь-яких дій.

Зазнаючи військових невдач під Херсоном, влада РФ може пуститися на будь-які провокації, вважає Рінкевич — наприклад, сама застосувати «брудну бомбу» в Україні, про яку минулими вихідними попереджав телефоном західних політиків російський міністр оборони Шойгу (стверджуючи, ніби її збирається застосувати Україна). Хоча ці дзвінки могли бути спробою відвернути увагу від нападів армії РФ на цивільні об'єкти та критичну інфраструктуру в Україні.

Рінкевич зазначив, що Шойгу, який останніми місяцями на тлі провалів РФ на фронті був тихішим за воду, нижчим за траву, «раптово став головним російським дипломатом».

«Я думаю, версії тут можуть бути різні, але в жодному разі я не можу виключити і того, що готується якась провокація з боку РФ, - сказав глава МЗС. - Малоймовірно, що Росія зараз відкрито використовує тактичну ядерну зброю, але, скажімо, провокації якогось іншого виду, зокрема, так звані брудні бомби... Виключати зараз не можна».

Рінкевич визнав, що діовідатися, що на думці у людей у ​​Кремлі, не може ніхто, і що це завдання західних спецслужб - намагатися не лише аналізувати, а й просто передбачати дії РФ.

Він також підкреслив, що в РФ достатньо ресурсів, щоб вести війну в Україні ще довго, тому важливо Заходу не послаблювати свою підтримку українців.

"Щоб впоратися з Гітлером, свого часу теж знадобився довгий час - кілька років", - сказав міністр.

За спостереженням Рінкевича, згуртованість західних країн у наданні допомоги Україні досить сильна, але проблемою можуть стати надто довгі терміни постачання озброєння. Побоювання зараз більше пов'язані не з ситуацією на самому фронті, а з тим, що армія РФ цілеспрямовано знищує інфраструктуру України і б'є по цивільних об'єктах. Тому Латвія на рівні ЄС закликала передбачити додаткове фінансування на підтримку України, щоби допомогти українцям перезимувати, пояснив Рінкевич.

Брудний прийом РФ про брудну бомбу України

З виправної колонії у Херсоні звільнено більшість злочинців - на фронт

80 населених пунктів, включно з Херсоном, опиняться під водою, якщо Росія підірве дамбу Каховської ГЕС, - Президент

Путін зазнає поразки по всіх своїх стратегічних і військових цілях, - адмірал ЗСУ Великої Британії

Путін пообіцяв Моді закінчити війну в Україні якнайшвидше

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів