Брудний прийом РФ про брудну бомбу України

20:43 23 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Російські пропагандисти вигадали нову "казку", щоб виправдовувати свої подальші злочини, заплановані російським військовим командуванням.

Про це повідомив Defense Express, пише Dailylviv.com.  

Цього разу російське видання "РІА Новості" розповідає про "брудну бомбу" або малопотужну ядерну зброю, яку Україна нібито має використати для провокацій.

Фактично, такий пропагандистський прийом для РФ вже звичний – вони часто вигадують такі фейки, щоб потім виправдати власні злочини, яка російська армія регулярно здійснює на території України.

Але цього разу вони вирішили проїхатися цим фейком не тільки по вухах власного населення, але й насісти з ним щонайменше на міністрів оборони Франції, Великої Британії й Туреччини. 

Як повідомляє російське міноборони, сьогодні Шойгу провів телефонні перемовини з Себастьяном Лекорню (Франція), Хулусі Акаром (Туреччина) і Беном Воллесом (Велика Британія).

Цим керівникам оборонних відомств він розповів про свою "занепокоєність щодо ймовірних провокацій з боку України із застосуванням "брудної бомби".

"Брудна бомба" також відома як РРП – радіологічний розсіюючий пристрій – це, по суті, зброя, яка поєднує в собі звичайну вибухівку й радіоактивний матеріал. Призначена передусім для забруднення території навколо зони вибуху.

80 населених пунктів, включно з Херсоном, опиняться під водою, якщо Росія підірве дамбу Каховської ГЕС, - Президент

Путін не візьме Мєдвєдєва у бункер у разі ядерної атаки: кого сховає

Путін зазнає поразки по всіх своїх стратегічних і військових цілях, - адмірал ЗСУ Великої Британії

Путін пообіцяв Моді закінчити війну в Україні якнайшвидше

Путін взяв керівництво військовими діями в Україні на себе

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів