Фейк: Росія анонсує теракт проти дипломатів США у Львові, нібито з боку України

22:23 19 березня 2022 р.

Фото до новини

Офіційний представник Міноборони РФ Ігор Конашенков заявив, що представники батальйону "Азов" нібито планують вчинити у Львові теракт проти дипломатів зі США та інших західних країн, щоб представити це як атаку РФ.

Про це інформує Українська правда, пише Dailylviv.com.

"Хочу наголосити, що керівництво київського режиму поінформоване про плани націоналістів, але жодних дій щодо недопущення їх реалізації не вживає. Київський націоналістичний режим планує представити напади на дипломатичні об'єкти США та західних країн нібито як "цілеспрямовану атаку російських Збройних сил", - сказав Ігор Конашенков.

За його версією, метою такої "провокації" є "посилити тиск на країни НАТО щодо запровадження над Україною безпольотної зони та надання додаткового озброєння".

У Міноборони РФ також заявили, що українські націоналісти замінували сховища з аміаком та хлором на хімзаводі в Сумах з метою отруєння мешканців у разі, якщо до міста увійдуть російські військові.

Також там заявили, що українські "бойовики" завезли ємності з хімречовинами до будівлі школи у селищі Котлярове на Миколаївщині, і їх нібито планується підірвати при підході російських військових.

Українська влада і західні країни неодноразово попереджали, що подібні фейки РФ щодо хімічних речовин можуть говорити про плани провокації Росії з хімічною зброєю.

Голова ОБСЄ звинувачує у державному тероризмі Росію, яка атакувала Україну

Росія завдала ракетного удару по Івано-Франківщині: є пошкодження і руйнація

У Білорусь перекинули морську піхоту з Владивостока і Петропавловська-Камчатського

Путіна за злочини в Україні повинен судити спеціальний міжнародний трибунал, - петиція

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів