Що Росія хоче знищити у Львові і Дрогобичі (мапа)

17:33 16 лютого 2022 р.

Фото до новини

Російські збройні сили готові розпочати повномасштабну військову операцію проти України з другої половини лютого.

Служба зовнішньої розвідки Естонії заявила, що Росія може розпочати нове вторгнення до України у другій половині лютого. Такі прогнози було опубліковано на сайті розвідки вчора, 15 лютого.

"За нашою оцінкою, російські збройні сили готові розпочати повномасштабну військову операцію проти України з другої половини лютого. Після досягнення військової готовності для початку операції буде потрібно лише політичне рішення", – йдеться у повідомленні, яке передрукувала Liga.net, пише Dailylviv.com.

Естонська розвідка показала карту – на ній зображено "цілі" РФ в Україні, які нібито визначили для себе росіяни. Нейтралізація цих цілей, як стверджують в естонській розвідці, може завадити роботі ЗСУ та енергопостачанню в Україні. 

На карті, зокрема, позначені три цілі у Львові і одна в Дрогобичі. У Львові - авіаремонтний завод, завод з ремонту бронетехніки і штаб збройних сил, а в Дрогобичі - нафтопереробний завод.

Водночас російська розвідка має аналогічні карти і щодо інших європейських країн, стверджують у розвідці Естонії.

У спецслужбі зазначили, що розміщення російських військ біля кордонів України є найбільшим нарощуванням військової сили РФ за останні 30 років (близько 150 000 осіб). Крім трьох мотострілкових дивізій, однієї повітряно-десантної дивізії та однієї бригади морської піхоти, постійно дислокованих у регіоні, РФ перекинула в район понад 60 мотострілкових та танкових батальйонів, близько 10 ракетних дивізіонів "Іскандер" і понад 30 артилерійських та реактивних дивізіонів. Контингент підтримують військово-повітряні сили та Чорноморський флот РФ, оснащений ракетами "Калібр".

Деякі західні ЗМІ можливою датою атаки РФ на Україну назвали 15 та 16 лютого. Про це писали Bloomberg, таблоїди The Mirror та The Sun, посилаючись на свої джерела.

У ніч на 16 лютого президент США Джо Байден виступив із заявою: пригрозив РФ санкціями і сказав, що світ не забуде, якщо вона знову вторгнеться в Україну.

Зеленський оголосив 16 лютого 2022 року Днем єднання. Сьогодні він привітав українців із Днем єднання у відеозверненні та заявив, що тільки всі разом ми зможемо захистити свій дім.

Росії не взяти ані Київ, ані Одесу, ані Харків, ані будь-яке інше місто, - заява міністра оборони України і головнокомандувача ЗСУ

До світових лідерів звернулися митці і науковці України разом з Данієлем Ольбрихським

Зберігаймо спокій та холодний розум в умовах гібридної війни​​, - заява СБУ

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів