Міністри оборони США, Великобританії і Франції спростували брудну вигадку Шойгу про брудну бомбу України

08:51 24 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Міністр оборони РФ Шойгу одержав чітку відповідь від трьох керівників оборонних відомств щодо можливої російської провокації.

Про це повідомляють медіа трьох країн, пише Dailylviv.com.

«Міністр оборони США Ллойд Остін 23 жовтня порозмовляв телефоном з міністром оборони Росії Сергієм Шойгу, який зробив запит на відповідний дзвінок. Міністр Остін відкинув будь-які підстави для російської ескалації та знову зауважив на необхідності продовження спілкування на тлі незаконної та невиправданої війни Росії проти України», - йдеться в повідомленні речника Пентагону Пета Райдера, розміщеного на сайті міноборони США.

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес також поспілкувався в неділю з міністром оборони Росії Сергієм Шойгу на прохання російського міністерства оборони.

"Міністр Шойгу стверджував, що Україна планує дії за сприяння західних країн, включаючи Велику Британію, для ескалації конфлікту в Україні. Міністр оборони (Великої Британії Бен Воллес - ред.) спростував ці заяви та попередив, що такі звинувачення не повинні використовуватися як привід для більшої ескалації", - зазначено у Twitter відомства.

Воллес також "підтвердив підтримку України з боку Великої Британії та ширшої міжнародної спільноти й бажання деескалувати цей конфлікт. Україна та Росія повинні шукати способи припинення війни, і Велика Британія готова допомогти".

Міністр збройних сил Франції Себастьєн Лекорню  після розмови з Шойгу нагадав, що Франція відмовляється від будь-якої форми ескалації, зокрема ядерної. Франція закликає Росію припинити агресивну війну проти України та робить усе можливе для сприяння деескалації.

Згодом керівники МЗС Франції, Великої Британії та США оприлюднили спільну заяву після розмови з Шойгу: "Ми відкидаємо відверто хибні твердження Росії про те, що Україна готується застосувати "брудну бомбу".

Брудний прийом РФ про брудну бомбу України

Іспанія відправляє 14 винищувачів до Болгарії та Румунії для посилення східного флангу НАТО

Концентрація російських військ у Білорусі викликає побоювання щодо відкриття нового фронту, - Польща

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів