Законодавці США відреагували на воєнне звернення Зеленського до Конгресу

11:06 22 грудня 2022 р.

Фото до новини

Законодавці по обидва боки проходу реагують на історичне воєнне звернення президента України Володимира Зеленського, оскільки війна проти Росії триває.

Про це інформує CNN, пише Dailylviv.com

Президент прибув до Вашингтона, округ Колумбія, щоб подякувати американцям, а також закликати до продовження підтримки з боку США — те, що президент США Джо Байден повторив під час візиту.

Лідер Республіканської партії в Сенаті Мітч Макконнелл сказав, що Зеленський сьогодні у своєму зверненні «був таким що надихає, як завжди».

"Це так важливо, головне - перемогти росіян в Україні", - сказав він. «На щастя, у них є лідер, на якого кожен може рівнятися і яким може захоплюватися. Крім того, приємно мати тут щось наприкінці року, з чим ми всі погоджуємося»

Представник меншості в Сенаті Джон Тун сказав, що Зеленський «доводив, чому рішучість Америки є критично важливою для успіху України», яка, своєю чергою, має вирішальне значення для «ширшого успіху свободи та демократії в усьому світі».

Тун сказав, що, слухаючи Зеленського, він міг «відчути інтенсивність своєї країни та народу та їх бажання свободи та демократії», і назвав це «таким, що окриляє». Він додав, що промова Зеленського «йшла від серця». 

Сенатор від Республіканської партії Синтія Ламміс, яка в минулому голосувала проти допомоги Україні, сказала, що вона вважає, що було б «розумно» з його боку «подякувати кожній американській родині», перш ніж подякувати Конгресу, щоб визнати, що «це жертва Американської сім’ї та американського народу, який надає їм ці гроші».

Вона сказала, що виступає проти фінансування, оскільки воно «виходить з кишень платників податків», і вона виступає за використання спеціальних прав запозичення Міжнародного валютного фонду для надання фінансування Україні.

 «(Українці) гідні, вони шляхетні, вони борються всім серцем, щоб врятувати свою країну та свій народ, і жертви, які вони приносять, просто неймовірні», – сказала вона. «Мені б хотілося, щоб ми були розумними щодо пошуку фінансування для них».

США оголосили про передання Україні першого ЗРК Patriot

США оприлюднили вміст пакету допомоги Україні на 1,85 млрд

Зеленський намагатиметься переконати американців, що допомога Україні також відповідає інтересам США, - експосол

Зеленський передав Байдену Хрест бойових заслуг від українського героя-капітана

Зеленський сказав у Конгресі США, чому ми переможемо Росію

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів