Зеленський намагатиметься переконати американців, що допомога Україні також відповідає інтересам США, - експосол

22:07 21 грудня 2022 р.

Фото до новини

Стівен Пайфер, колишній посол США в Україні, заявив, що під час свого візиту до США президент України Володимир Зеленський, ймовірно, матиме кілька речей, які він хоче донести до президента США Джо Байдена, Конгресу та американського народу.

Про це інформує СNN, пише Dailylviv.com.

Першим з цих пунктів, ймовірно, буде вдячність, сказав Пайфер в ефірі CNN, коли президент України прибув до Вашингтона, округ Колумбія, у середу.

 Пайфер сказав, що Зеленський використає свій візит, щоб довести, що цю допомогу потрібно продовжувати, оскільки війна затягується на зимові місяці. Зеленський, швидше за все, спробує стверджувати, що це не тільки добре для України, але й те, що боротьба з Росією також відповідає інтересам США, сказав Пайфер у своєму аналізі.

«Якщо повернутися на 70 років назад, то в національних інтересах США було мати стабільну та безпечну Європу. Якщо Росія виграє цю війну, у вас не буде такої Європи. Це забере набагато більше часу та американських ресурсів.," - сказав він.

Інший момент, сказав Пайфер, полягає в тому, що "ми не знаємо, наскільки далеко заходять амбіції Путіна".

«Коли він говорить про Україну, він говорить не про суверенну країну, а про те, що він називає історичною російською землею», – сказав Пайфер, додавши, що США та іншим країнам-союзникам важко сказати, чи продовжить Росія свою агресію щодо інших країн. частини регіону — включаючи деякі країни, як-от Польща, які є членами НАТО.

США оприлюднили вміст пакету допомоги Україні на 1,85 млрд

США оголосили про передання Україні першого ЗРК Patriot

Наступні 2-3 місяці війни - вирішальні, - Данілов

Генерал США повідомив, скільки міст від крилатих ракет зможе захистити батарея Patriot

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів