Кримінальної відповідальності за колабораціонізм та українофобію вимагають депутати Львівоблради

22:13 22 лютого 2022 р.

Фото до новини

Розірвати дипломатичні відносини, , закрити кордон з Російською Федерацією, заморозити активи російського бізнесу та власників-колаборантів в Україні, заборонити ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації, - реакція на агресію Росії.

Ввечері у вівторок, 22 лютого, депутати Львівської обласної ради зібралися на позачергове засідання.

У сесійній залі зареєструвався 71 депутат. Засідання розпочалося молитвою за Україну та хвилиною мовчання в пам’ять про Героїв, загиблих у російсько-українській війні, а також про літературознавця, дисидента, Героя України Івана Дзюби.

Голова Львівської обласної ради Ірина Гримак наголосила, що на порядку денному позачергового засідання одне, але найважливіше питання – це спільна заява депутатських фракцій політичних партій у Львівській обласній раді щодо жорсткого засудження рішення Російської Федерації про «визнання незалежності» так званих «ДНР» та «ЛНР» на тимчасово окупованих територіях сходу України.

Керівники депутатських фракцій у своїх виступах з трибуни обласної ради закликали до єднання усіх органів влади, установ, підприємств, а також  до підтримки Збройних Сил України та спільного захисту держави.

Одноголосно обласні обранці погодили спільну заяву: «Ми, депутати Львівської обласної ради, різко засуджуємо дії керівництва Російської Федерації щодо визнання самопроголошених квазідержавних утворень «ЛНР», «ДНР». Останні дії керівництва Росії стали остаточним виявом цинічної, злочинної, антицивілізаційної та антигуманної суті російської влади.  

Підписання В. Путіним указів про визнання псевдореспублік і чергове введення військ на територію України розцінюємо як визнання багаторічного посягання на територіальну цілісність та суверенітет України. Ці злочинні дії керівництва держави-агресора суперечать нормам міжнародного права. Їх негайно має засудити світова спільнота, також потрібно оскаржити у міжнародних судових установах.

Упродовж восьми років Російська Федерація веде війну проти України, окупувавши частину території нашої держави, анексувавши український Крим, вбиваючи наших військових та мирних мешканців й застосовуючи репресії проти громадян України. Триває повномасштабна гібридна війна, що супроводжується щоденними шантажами України та міжнародної спільноти, яка підтримує нас у прагненні захистити свій суверенітет і територіальну цілісність.

Ми переконані, що 21 лютого ввесь світ побачив посилення тиску на Україну, зазіхання на наш суверенітет, нашу незалежність. Кожен з нас повинен бути до цього готовим, ми повинні навчитись жити в теперішньому сьогоденні: успішна країна, з сильною економікою, яка дає відсіч ворогу у будь-який момент. Для цього нам потрібно посилити військову стратегію України, бо загроза над Україною є очевидною.

У ситуації, що склалася, ми, депутати Львівської обласної ради, закликаємо до єднання всі українські політичні сили, організації, установи, підприємства та мешканців нашої області довкола захисту України, її державної та територіальної цілісності. У нас один спільний ворог, проти якого ми маємо бути єдиними. Лише об’єднання зусиль здатне посилити обороноздатність нашої країни та забезпечити безпеку нашого регіону та кожного мешканця України

Звертаємося до усіх органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні негайно прийняти усі необхідні рішення для посилення обороноздатності України, нашого війська, кордонів країни та захисту цивільного населення. Першочерговим вважаємо за необхідне  невідкладно розглянути питання розірвання дипломатичних відносин України з Російською Федерацією, заборони ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації до часу відновлення територіальної цілісності нашої країни; ухвалити законопроєкт щодо встановлення кримінальної відповідальності за колабораціонізм та українофобію, заморозити активи російського бізнесу та власників-колаборантів в Україні, закрити кордон з Російською Федерацією.

Звертаємося до мешканців та підприємців Львівщини відмовитися від купівлі товарів та послуг, вироблених у РФ, та припинити з країною-агресором зовнішньоекономічні операції.

Звертаємося до партнерів України та міжнародної спільноти якнайшвидше запровадити реальні економічні санкції проти Російської Федерації. Зокрема, заблокувати реалізацію проєкту «Північний потік-2» (Nord Stream 2), ввести санкції проти членів Держдуми і Ради Федерації, які проголосували за визнання ОРДЛО та персональні й секторальні санкції для російських громадян і економіки, ембарго на російську нафту і газ. Адже ми вчергове переконалися, що політика умиротворення з агресором не працює.

Тільки таким чином ми спільно зможемо зупинити імперські амбіції керівництва кремля на відновлення Радянського Союзу, захистити людство від світової війни та тисяч людських жертв.   

Ми віримо в силу української армії і знаємо, що вона зробить все, щоб захистити незалежність України та безпеку її громадян. 

Ми рішуче заявляємо, що Україна єдина та неподільна. Українці ніколи не визнають спроб анексії своїх територій. Ми ніколи не поступимося національними інтересами та Державною незалежністю України в її визнаних світом кордонах. Слава Україні!" - йдеться у спільній заяві депутатських фракцій політичних партій у Львівській обласній раді.

Генпрокурор розпочала кримінальне провадження проти Путіна і членів Радбезу РФ

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів