У Львові представники 10 країн 5 днів допомагатимуть створити військову поліцію у ЗСУ

19:33 8 листопада 2021 р.

Фото до новини

У Львові розпочалась конференція підкомітету військової поліції Багатонаціонального об’єднаного координаційного комітету (БОКК) з питань військового співробітництва та оборонного реформування за участю представників військових правоохоронців України та військової поліції країн-партнерів.

У заході беруть участь представники військової поліції Національної гвардії штату Каліфорнія (США), Канади, Великої Британії, Литви, Данії, Естонії, Бельгії, Латвії, Польщі, Чехії та Центру досконалості Військової поліції НАТО. Також до заходу долучилися представники Національного університету оборони України імені Івана Черняховського та Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Про це повідомило Інформагентство АрміяІнформ, пише Dailylviv.com.

Під час конференції відбудеться підбиття підсумків діяльності підкомітету військової поліції за 2021 рік та визначення нових кроків з реформування Військової служби правопорядку у Збройних Силах України у Військову поліцію за підтримки країн-партнерів. Крім того, заплановано розроблення Імплементаційного плану на 2022 рік.

Конференція відбувається під загальним керівництвом тимчасового виконувача обов’язків начальника Військової служби правопорядку у Збройних Силах України — начальника Головного управління Військової служби правопорядку Збройних Сил України полковника Володимира Гуцола.

Конференція підкомітету військової поліції БОКК триватиме до 12 листопада.

Довідково. Підкомітет військової поліції БОКК було створено у 2016 році за участю країн-партнерів НАТО через необхідність проведення структурних змін, трансформації системи військового управління ЗС України та потреби в адаптації поточної структури до сучасних викликів, а також подальшого всебічного розвитку оперативних і бойових спроможностей.

Підкомітет військової поліції становлять робочі групи, які відповідають за процес реформування Військової служби правопорядку у ЗС України, кожна за своїм напрямком. До підкомітету, зокрема, входять такі робочі групи: з розробки проєкту Закону України «Про військову поліцію», з розробки доктринальних документів і стандартів Військової служби правопорядку, з розвитку слідчих спроможностей та з розробки навчальних програм.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів