Військова промисловість росії не встигає поповнювати боєприпаси - ISW

14:36 12 січня 2023 р.

Фото до новини

Відсутність достатніх виробничих потужностей військової промисловості РФ унеможливлює постійне поповнення арсеналів армії агресора.

Так вважають в Інституті вивчення війни (ISW). Про це  повідомило Польське радіо, пише Dailylviv.com.

На думку аналітиків американського центру, нестача техніки може завадити російській армії просунутися на фронті цього року

«Російські сили досягли певного успіху на початку вторгнення завдяки швидшому використанню живої сили та наявних можливостей артилерії. Нездатність Кремля замінити втрачений особовий склад і витрачені боєприпаси може підірвати його здатність вести тривалий конфлікт», — пишуть автори щоденного звіту.

Згідно з оприлюдненими раніше даними розвідки США, активність артилерійських обстрілів знизилася на 75 відсотків порівняно з періодом найбільш інтенсивних обстрілів. На думку аналітиків, припинення масових ракетних обстрілів із жовтня, крім ефективності української ППО, викликано також обмеженими можливостями російської промисловості в поповненні складів.

Американські аналітики також вказують на ефективність українських ударів по російських арсеналах, розташованих поблизу лінії фронту, і влучних ударів по російських лініях поставок.

Скільки ракет залишилося у Росії за підрахунками міністра Резнікова

Збити всі російські ракети неможливо, - речник ПС ЗСУ

У Росії закінчуються ракети Іскандер: які є і на що розраховують

Росія продовжує наступ в районі Соледару, намагається прорвати оборону, - МО

Литва передає Україні системи протиповітряної оборони

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів