Російські військові заводи працюватимуть 6 днів на тиждень по 12 годин

13:47 18 грудня 2022 р.

Фото до новини

Російському ОПК не вистачає 20 тисяч кваліфікованих працівників, тому найматимуть також безробітних і ув'язнених.

Про це повідомив Defense Express, пише Dailylviv.com.

Підприємства російських оборонно-промислових корпорацій "Ростех", "Роскосмос" і "Алмаз-Антей", розташовані в районі Уралу, перейшли на шестиденний робочий тиждень з 12-годинним робочим днем. До цього переліку входить "Уралвагонзавод" як основний виробник танків РФ, «Уралтрансмаш» як основний виробник артилерії, та підприємства-виробники апаратури для наведення ракет, зокрема зенітних.

Про це заявляють рашистські пропагандисти з кремлівської  агенції "ТАСС", посилаючись на слова голови Федерації профспілок Свєрдловскої області РФ Андрєя Вєтлужскіх.

Зазначається, що законодавство РФ дозволяє запроваджувати на підприємствах ОПК шестиденний робочий тиждень і збільшувати тривалість робочих змін до 12 годин буквально "в рутинному режимі".

При цьому кремлівські пропагандисти стверджують, що працівникам оборонних підприємств зарплату збільшать пропорційно збільшеній тривалості робочого дня. А працівники "цивільних" суміжних виробництв (наприклад, виробництво залізничних вагонів на "Уралвагонзаводі" або виробництво трамваїв на "Уралтрансмаші") – і далі працюватимуть за 8-годинним робочим днем, без змін.

Кремлівські пропагандисти стверджують, що перехід підприємств російського ОПК на 12-годинний робочий день відбувається через збільшення держоборонзамовлення. Але подібно на те, що істинна причина – це нестача працівників для рашистської "оборонки".

За даними з відкритих джерел, станом на листопад 2022 року російському військово-промисловому комплексу не вистачало близько 20 тисяч кваліфікованих працівників. Щоб закрити таку "кадрову діру", губернатори регіонів намагаються вербувати безробітних, пропонуючи їм переїзд і пільги. А керівництво "Уралвагонзаводу" було вимушено навіть залучити 250 в'язнів на малокваліфіковані роботи з виробництва бронетехніки.

Про що розповіли фрагменти крилатої ракети рф, яку збили на Львівщині

Скільки російських ракет українська ППО збила у жовтні і листопаді

У Росії закінчуються ракети: залишилось ще на 3 масовані атаки

Збити всі російські ракети неможливо, - речник ПС ЗСУ

У Росії закінчуються ракети Іскандер: які є і на що розраховують

Скільки ще є високоточних ракет у Росії

Росія б'є по Україні крилатими ракетами Х-55, які призначені для ядерних ударів

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів