Росія б'є по Україні крилатими ракетами Х-55, які призначені для ядерних ударів

15:04 26 листопада 2022 р.

Фото до новини

Розвідка Великої Британії опублікувала підтвердження, що для ударів по Україні використовуються крилаті ракети Х-55, які призначені для завдання ядерних ударів, в яких замість штатної спеціальної бойової частини встановлений імітатор.

Інформацію про використання Х-55, разом із фотографією масогабаритного макета, якою була оснащена збита крилата ракета, Defense Express отримав з власних джерел після масованої атаки у середині листопада, пише Dailylviv.com.

Також у Лондоні повідомили, що найбільш ймовірною причиною використання Х-55 з імітатором було лише збільшення ракет у пуску для забиття канальності зенітних ракетних комплексів. Ця версія також була опрацьована, хоча й вважалась більш ніж нераціональною навіть для РФ. Водночас припущення, що у цій ракеті були встановлені засоби РЕБ чи засоби передачі інформації від засобів радіотехнічної розвідки - не виправдались.

Конструктивно Х-55 та її неядерна версія Х-555 відрізняються одна від одної. Через значно більший розмір та вагу осколково-фугасної бойової частини у Х-555 змінений розмір паливних баків. Таким чином можливості для встановлення осколково-фугасної боєголовки у Х-55 немає. Для цього потрібно переробляти ракету шляхом конверсії, а також встановлювати точніші засоби наведення через те, що параметри відхилення вже не компенсуються гарантованим радіусом ураження ядерного заряду.

ЗСУ показали гаубицю Три сокири

На збиття сучасної російської крилатої ракети наша ППО витрачає дві застарілі

Збити всі російські ракети неможливо, - речник ПС ЗСУ

У Росії закінчуються ракети Іскандер: які є і на що розраховують

Скільки ще є високоточних ракет у Росії

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів