Верховна Рада хоче, щоб світ визнав рашизм тоталітарним режимом неонацистського типу

09:13 14 березня 2023 р.

Фото до новини

У парламенті зареєстровано проєкт постанови про заяву Верховної Ради України "Про визначення існуючого в Російській Федерації політичного режиму як рашизму та засудження його ідеологічних засад і суспільних практик як тоталітарних та людоненависницьких".

Про це повідомлено на офіційному сайті Верховної Ради України, пише Dailylviv.com.

Верховна Рада України готується схвалити Заяву Верховної Ради України "Про визначення існуючого в Російській Федерації політичного режиму як рашизму та засудження його ідеологічних засад і суспільних практик як тоталітарних та людоненависницьких".

Голова Верховної Ради України має звернутися до Генеральної прокуратури, Міністерства юстиції України, інших міністерств та відомств, щодо невідкладного виявлення та вжиття заходів відповідного реагування на прояви ідеології та політики рашизму на території України.

Також Голова Верховної Ради України повинен забезпечити невідкладне скерування тексту цієї Заяви українського парламенту до Організації Об’єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї НАТО, урядів та парламентів іноземних держав.

Цією заявою Верховна Рада України засуджує рашистський режим президента Російської Федерації В. Путіна як злочинний, звертається до міжнародного співтовариства із закликом застосувати реальні заходи для притягнення до та об’єднати зусилля для подолання загроз, які такий режим становить для миру та безпеки.

Жорстока, неспровокована війна Російської Федерації проти України викрила всьому світові реальну сутність політичного режиму В. Путіна, як неоімперської, тоталітарної диктатури, яка наслідує найгірші практики минулого та втілює ідеї фашизму та націонал-соціалізму в сучасній версії російського фашизму (рашизму).

Ця заява покликана спонукати засудження чинного політичного режиму Російської Федерації міжнародним співтовариством.

Вона також дозволить сформувати єдиний підхід міжнародних інституцій до визначення російської політики, як підґрунтя вчинення нею невиправданої збройної агресії щодо України та сприятиме об’єднанню зусиль для подолання загроз для миру та безпеки.

Заява надасть можливість знову нагадати світу про невиправданий злочин агресії допущений стосовно України та стане черговим етапом притягнення до реальної відповідальності керівництва Російської Федерації.

Путін не розраховує на ЗС Росії: на кого зробив ставку

Путін став головним маргіналом росії: половина опитаних - проти нього

Путін заробив ще на одну кримінальну справу у МКС в Гаазі

Путін привів війну до будинку кожного росіянина

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів