Україна тримає ініціативу і готується до великої перемоги в Херсоні. Прогноз на зиму, - ISW

11:21 11 листопада 2022 р.

Фото до новини

10 листопада українські сили неухильно просувалися в Херсонській області, натомість російські війська відходять на східний (лівий) берег Дніпра.

Про це інформує Інститут дослідження війни (ISW, США), пише Dailylviv.com.

Українські військові офіційні особи та геолокаційні відео в соціальних мережах підтверджують, що українські війська досягли успіхів на північний захід, захід і північний схід від Херсона за останні 24 години та просунулися в деяких районах на 7 км.

Здається, що російські сили поки що відходять у відносно хорошому порядку, і українські сили досягають очікуваних успіхів, не розбиваючи російські сили, як це було під час контрнаступу в Харкові.

Українські удари зі серпня успішно погіршили російські лінії постачання на західному (правому) березі, щоб змусити російські сили відійти та звільнити найближчими днями або тижнями Херсонську область до річки Дніпро.

Для завершення відведення Росії знадобиться деякий час, і бої триватимуть по всій Херсонській області, оскільки українські війська просуватимуться вперед і стикатимуться зы заздалегідь підготовленими російськими оборонними лініями, особливо навколо міста Херсона.

ISW не вважає, що бойові дії в Україні зупиняться або зайдуть у глухий кут через зимову погоду, попри хибні припущення Заходу.

9 листопада NBC News повідомила, що деякі чиновники з питань оборони США та Заходу розглядають «очікуване зимове уповільнення бойових дій як можливість для початку дипломатії між Росією та Україною». 

Осіння та весняна непогода може сповільнити або зупинити військовий прогрес через недостатнє зимове обладнання. Деяке військове обладнання може знадобитися адаптувати для холодної погоди, а брак обладнання чи боєприпасів може уповільнити просування через матеріально-технічні труднощі, а не зимову погоду.

Зимова погода може завдати непропорційної шкоди погано оснащеним російським силам в Україні, але добре забезпечені українські сили навряд чи припинять свій контрнаступ через прихід зими, і, можливо, зможуть скористатися промерзлою місцевістю, щоб пересуватися легше, ніж вони могли б у каламутні осінні місяці. Якщо бої таки припиниться цієї зими, це станеться через матеріально-технічні проблеми та кульмінацію кількох кампаній з обох сторін. Російські кампанії зі захоплення всіх територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей досягли кульмінації кілька місяців тому (попри неодноразові наполягання російських військ розпочати неефективні атаки), і російські війська твердо тримають оборону на більшій частині лінії фронту.

Україна тримає ініціативу і готується до великої перемоги в Херсоні. Припинення вогню забезпечило б Кремлю паузу, яка йому відчайдушно потрібна для відновлення російських сил. Велика українська перемога, яка триває на Херсонщині, не буде останньою для України.

На південному напрямку триватимуть бої; у Бахмуті Донецької області (єдине місце, де російські війська все ще намагаються серйозно наступати); і на півночі Луганської області, оскільки українські сили продовжують контрнаступальні операції. Російські чиновники зайняті тим, що намагаються підготувати 120 000 призовників до відправлення на передову навесні.

Українські сили, ймовірно, прагнуть звільнити якомога більше окупованих територій до того, як прибуде російське підкріплення. Президент України Володимир Зеленський 7 листопада оголосив, що Україна не бажає вести переговори з російськими військами, доки не будуть виконані певні умови, зокрема відновлення територіальної цілісності України, переслідування російських військових злочинців, виплата збитків, завданих війною, і обіцянки, що Росія більше не буде вдертися в Україну. Припинення вогню взимку піде тільки на користь російським військам, які скористаються цією можливістю, щоб зміцнити свою хитку оборону та продовжити свою геноцидну кампанію з викорінення української ідентичності в окупованих частинах України.

Українська розвідка повідомила, скільки російських солдатів ще є в Херсоні

Зеленський створив ще чотири військові адміністрації на Херсонщині

З Чорнобаївки вивезли всі літаки, а з Херсону - рештки Потьомкіна: на що натякає Росія

ЗСУ замикають кільце під Херсоном: можуть захопити 15 000 росіян,- генерали США

Пентагон: український контрнаступ на Херсонщині дав обнадійливі сигнали

HIMARS відрізали росіян від постачань техніки і особового складу з Криму

США бачать, що українські збройні сили повертають села під Херсоном

 

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів